Heyecan Kaldığı Yerden Devam Ediyor - Son Dakika
Magazin

Heyecan Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Heyecan Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Türkiye'de çekilen ilk kürtçe drama dizisi Siya Mem-U Zin'in 18. Bölümü pazartesi akşamı Trt6 ekranlarında.

19.09.2012 10:43  Güncelleme: 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1650-1707 tarihleri arasında yaşayan Kürt şairi Ahmed-i Hani'nin ünlü aşk destanı 'Mem û Zîn'den esinlenilerek televizyona uyarlanan ve Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe Drama dizisi olan Siya Mem-u Zin kaldığı yerden ekibe yeni katılan yüzleri ve heyecanla beklenen yeni bölümleriyle 24 Eylül Pazartesi akşamı 20.15'de TRT6 ekranlarına yeniden merhaba diyecek.

'ZİN MEM'İ BULABİLECEK Mİ?'

Muhteşem Sezon finali ile ekranlara kısa bir süre ara veren dizinin ; sabırsızlıkla beklenen 18. Bölüm de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Siya Mem-u Zin'in yeni sezon da yayınlanacak ilk bölümü deyim yerindeyse seyirciyi ekran başına kilitleyecek.

Yeni bölümde; Zin, Mir Ağa tarafından ocağa hapsedilen Mem'i bulabilecek mi? Doktor Ferman ile evlendirilmek istenen Siti, Helin'in aklına uyarak içtiği haplar yüzünden ölecek mi? Siti'nin intihar ettiğini duyan Tacdin ne yapacak? Kardeşini nefessiz yatakta bulan Mir Ağa Siti'yi hastaneye yetiştirebilecek mi? Mem'in borcu yüzünden evleri mühürlenen ailesi kime sığınacak? Beko ile Helin'in kötü planlarının da devam edeceği 18. Bölüm 24 Eylül Pazartesi akşamı 20.15'de sevenleriyle buluşacak.

'BİR AŞK HİKAYESİ'

Malatya'nın Arapgir İlçesinde çekilen Siya Mem-u Zin feodalitenin kıskacında bir aşkın hikâyesini anlatıyor. Hani'nin 1694 yılında tamamladığı eser adını 1450'de Cizre'de yaşanmış aşk hikâyesinin erkek kahramanı olan Mem ve onun sevgilisi olan Zîn'in isimlerinden alıyor. Hani, eserinde dönemin sosyo kültürel, siyasi ve günlük yaşamına, gelenek ve göreneklerine dair motifler de barındırıyor.

Ahmet Hani'nin ünlü eseri Mem-u Zin Kültür Bakanlığı'nın Kürtçe'den Türkçe'ye çevirtip yayınladığı ilk eser olma özelliğine de sahip.

'DİZİ HER HAFTA PAZARTESİ AKŞAMI SEYİRCİYLE BULUŞACAK'

ANB Yapım tarafından hazırlanan, Yönetmenliğini ise Yusuf Güven'in yaptığı dizinin başrollerini Cem Kurtoğlu, Süleyman Karadağ, Bilal Akif Yörük, Yaprak Durmaz, Aysun Güven, Özlem Maden, Cengiz Toprak paylaşıyor.

Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olma özelliğine sahip Siya Mem-u Zin dizisi her Pazartesi akşamı saat 20.15'de TRT6 ekranlarında seyircisiyle buluşacak.

Dizi de Mem İstanbul'da mühendislik okuyan bir genç, Zin ise eğitimli, at binen, piyano çalan bir ev kadını. Seyirci bu dizi de MEM'de; doğruluğu, dürüstlüğü, aşkı, Zin'de; şefkati, fedakarlığı, asiliği, Tacdin'de; dostluğu,mertliği, kardeşliği, Siti'de; yardımseverliği, iyiliği ve merhameti bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Heyecan Kaldığı Yerden Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement