Hikmet Barutçugil Eserleri Albaraka Türk Koleksiyonunda - Son Dakika
Güncel

Hikmet Barutçugil Eserleri Albaraka Türk Koleksiyonunda

Albaraka, uzun yıllardır büyük bir özenle zenginleştirdiği sanat koleksiyonuna ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil'in eserlerini dahil etti.

16.04.2016 15:01

Hat sanatına gösterdiği desteği uzun yıllardır sürdüren Albaraka, sanat koleksiyonuna, Hikmet Barutçugil'in ebrularından oluşan ve Esma-i Hüsna ismi taşıyan 100 parçalık eserleri dahil etti. Hattat Ahmet Zeki Yavaş'ın hat sanatıyla yazdığı Esma-i Hüsna, sanatçı Barutçugil'in 'Akkase' yöntemiyle oluşturduğu ebrularla bir araya gelerek eşsiz bir sanat harikasına dönüştü.

Esma-i Hüsna'da geçen her bir isim, gerek hat sanatının estetik güzelliği gerekse ebru sanatının renk ve desen uyumuyla birleşerek, görülmeye değer bir sanat harikasına dönüşmüş oldu. Esma-i Hüsna, yakın bir zamanda değişik sergiler vesilesiyle de sanatseverlerle buluşmayı bekliyor.

Özgün yaklaşımıyla ebru sanatının önemli ustalarından biri olarak kabul edilen Hikmet Barutçugil'in eserleriyle mevcut sanatsal birikimlerini zenginleştirdiklerini ifade eden Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, " Türkiye'de 30 yılı geride bırakan, Türkiye'nin ilk katılım bankası olarak sanata verdiğimiz desteği sürdürmeğe devam ediyoruz. Bizim için finansal konularda verdiğimiz hizmetin kalitesi, sanat söz konusu olduğunda da aynı öneme sahip. Değerli ustamız Hikmet Barutçugil'in kıymetli eserlerini Albaraka koleksiyonuna kazandırmaktan büyük gurur duyuyor, Albaraka olarak sanata karşı hassasiyetimizi sürdüreceğimizi vurgulamak istiyoruz" diye konuştu.

"En güzel isimler" anlamına gelen Esma-i Hüsna, hat ve ebru sanatının bir araya gelmesiyle oluşan nadide bir koleksiyonu oluşturuyor. Sanatçı Hikmet Barutçugil, 'Akkase' yöntemi (Ebrulanmış kağıtlar üzerine, şablon kullanarak yine ebru ile yazı yazmak) ile hazırladığı, 100 parça eserden oluşan Esma-i Hüsna, tüm Albaraka şubelerinin olduğu illerde değişik vesilelerle sergiye çıkarılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hikmet Barutçugil Eserleri Albaraka Türk Koleksiyonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement