Hırvatistan Teknik Direktörü Cacic: Henüz Grup Aşamasını Geçtiğimizi Düşünmüyorum - Son Dakika
Güncel

Hırvatistan Teknik Direktörü Cacic: Henüz Grup Aşamasını Geçtiğimizi Düşünmüyorum

hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Ante Cacic, Türkiye karşısında çok iyi bir performans sergilediklerini söyledi.

12.06.2016 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Ante Cacic, Türkiye karşısında çok iyi bir performans sergilediklerini söyledi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'nda Türkiye'yi 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Cacic, çok zor bir maç beklediklerini ifade ederek, "Gerçekten sıkı oynadık. Golden sonra agresif oynadık, topa sahip olduk. Önemli olan ilk golü bulabilmekti. Bir golden fazlasını atmak kolay değil ama atabilirdik. İki defa direğe takıldık. Presic ve Brozovic çok iyi fırsatlar yakaladı. Takımımın performansı gerçekten çok iyiydi. İlk maçı kazanmak, özgüven elde etmek için çok önemlidir" diye konuştu.

Teknik direktör Cacic, galibiyeti getiren golü atan Luka Modric ile ilgili de şunları söyledi:

"Modric, kendisi hakkında konuşulmasını hak ediyor. En iyi maçlarından birini oynadı. Gerçekten iyi bir oyun ortaya koydu. Liderimizdi. Gerçekten büyüleyici bir gol attı. Modric'in yüksek formuna ve agresif yapısına bütün takımın ihtiyacı var."

"Son dakikalarda 2008'deki gibi bir geri dönüş beklediniz mi?" sorusuna ise Cacic, "Korkmadım ve endişelenmedim. Bu maça çok iyi hazırlandık. Oyuncularıma güveniyorum. Sıkı çalışıyorlar ve bugün bunu gösterdiler. Maç da beklediğim gibi geçti. Oyun bizim kontrolümüzdeydi. Hiçbir şekilde panik yapmadık" yanıtını verdi.

Gruba üç puanla başlamalarına rağmen henüz tur atlamadıklarını da vurgulayan Ante Cacic, "Oyuncularımı rehavete kapılmamaları için uyardım. Henüz grup aşamasını geçtiğimizi düşünmüyorum. Oyuncularıma bunu söyledim. Çek Cumhuriyeti, Türkiye'den daha çok endişelendiriyor. Bir sonraki maçımıza odaklanmalıyız. Bütün takımın odaklanması gerekiyor. Geride kalan maçları unutmamız lazım. Birkaç gün zamanımız var. Bütün takımlar hala turnuvanın içinde ama olumlu sonuçlar almayı umuyoruz. Çek Cumhuriyeti ve İspanya'ya karşı bütün enerjimizi vereceğiz. Bugünkü maçta bile nelerin yanlış olduğunu analiz edeceğiz" şeklinde konuştu.

Hırvatistan Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Luka Modric ise takımının performansından memnun olduğunu ifade ederek, "Çok önemli bir gol attım. Topa mükemmel bir şekilde vurdum ve golü attığım için çok mutluyum. Kaydettiğim gol beni memnun etti ama takımın performansı daha da memnun etti. Henüz gruptan çıkmış sayılmayız. Bu galibiyet, sadece ilk ve önemli bir adımdı. Bu maçın çok önemli olacağını söylemiştim. İki önemli maçımız daha var. Çek Cumhuriyeti oldukça güçlü ve öngörülemeyen bir takım. Adım adım ilerleyeceğiz. Kesinlikle rehavete kapılmamamız, özgüvenimizi yüksek tutmamız, performansımızı yükseltmemiz ve daha iyisini yapmamız gerekiyor. Kesinlikle işin bittiğini söyleyemem" dedi. - Paris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hırvatistan Teknik Direktörü Cacic: Henüz Grup Aşamasını Geçtiğimizi Düşünmüyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement