Hüseyin Nihal Atsız'ı Rahmetle Anıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Hüseyin Nihal Atsız'ı Rahmetle Anıyoruz"

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, usta yazar Hüseyin Nihal Atsız’ın vefatının 40. senesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

11.12.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, usta yazar Hüseyin Nihal Atsız'ın vefatının 40. senesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem yayımladığı mesajında, büyük Türkçü ve Türk milliyetçisi Nihal Atsız'ı ölümünün 40. yılında rahmetle andığını belirtti. Başkan Erdem mesajının devamında, "Ömrünü kurtuluşun Türk milliyetçiliğinde yani Türkçülükte olduğu ülküsünü Türk milleti üzerinde hakim kılmaya çalışmakla geçiren Atsız, yaşamı boyunca Türkçülüğünden hiç taviz vermemiş, yazdığı makaleler ve çıkardığı dergiler yüzünden birçok kez mahkemelik olmasına, tabutluklarda işkenceler görmesine rağmen düşüncelerini kararlılıkla ve haykırırcasına savunan bir ülkü eridir. Sert üslubu ve kararlı duruşu, her ne kadar Türkçülüğe karşı olanların çoklukla da Türk soylu olmayanların düşmanlıklarına neden olmuşsa da, bu kişilerin verdiği zararlar Atsız'ın bir bozkurt gibi başı dik yaşayışında en ufak bir tavize neden olmamıştır. Atsız, 1975 yılının kasım ayının ortalarında hasta olduğundan şüphelenmiş, ancak yapılan muayene ve testler sonucunda bir hastalık bulunamamıştır. 10 Aralık 1975 Çarşamba gününün akşamı kalp krizi geçirmiş, gelen doktor enfarktüs olduğunu anlayamamıştır. Ertesi akşam Atsız yeni bir kriz geçirmiş, 11 Aralık 1975 Perşembe günü vefat etmişti. 13 Aralık 1975 tarihinde Kurban Bayramı'nın ilk günü Kadıköy Osman ağa Camii'nde kılınan ikindi namazını müteakip Karaca Ahmet Mezarlığı'na defnedilmişti. Vefatının 40. sene-i devriyesinde ömrünü Türk milliyetçiliği fikrine adamış, dava adamı Hüseyin Nihal Atsız'ı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz" ifadelerine yer verdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hüseyin Nihal Atsız'ı Rahmetle Anıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement