İbni Sina Lisesi, Eğitim Oskarları İstanbul Birincisi - Son Dakika
Güncel

İbni Sina Lisesi, Eğitim Oskarları İstanbul Birincisi

Bağcılar İbni Sina Lisesi İstanbul Erkek Lisesi'ni geride bırakarak, Atatürk Fen Lisesi'nin adından İstanbul 2.'si oldu.

25.01.2012 21:01

Okul, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür Üniversitesi'nin ortak değerlendirmesinde düz liseler kategorisinde ise İstanbul 1.'si oldu.

Bağcılar'da eğitim veren İbni Sina Lisesi büyük bir başarı elde etti. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür Üniversitesi Ar-Ge Birimi'nin YÖNVER Projesi kapsamında yaptığı "İstanbul'un En Başarılı Liseleri" çalışmasında Bağcılar İbni Sina Lisesi Türkiye'nin en küklü ve başarılı liselerini geride bıraktı

ÖSYM yeşleştirme sonuçlarının yanında farklı değerlendirme yöntemlerinin kullanıldığı çalışmada Bağcılar İbni Sina Lisesi 31 puan alarak düz liseler kategorisinde 1., Büyük Ödül kategorisinde ise 2. Oldu. Atatürk Fen Lisesi'nin 37 puanla ilk sırada yer aldığı çalışmada, türkiye'nin pek çok önemli ismini yetiştiren, önceki ismiyle İstanbul Erkek Lisesi, yeni ismiyle İstanbul lisesi ise 30 puanla 3. Sırada yer aldı.

Ödül töreninde konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, sıralamanın JSYM verileri kullanılarak yapılmasına rağmen, yalnızca yerleştirme sonuçlarının dikkate alınmadığını belirtti. Yıldız, İstanbul Lisesi ve Atatürk Fen Lisesi'nin başarısına dikkat çekerek, "Bu iki lise zaten en başarılı yüzde birlik dilimden öğrencisini alıyor. Önemli olan bir lisenin, aldığı öğrencisini başarıda yukarıya taşıması" dedi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Ar-Ge Birimi yöneticisi Burak Kılanç ise yaptığı açıklamada okulları 14 ayrı puanlama türünde değerlendirdiklerini söyledi.

Okul Müdürü İbrahim Er ise başarının sırrını uyumlu bir ekip çalışmasına borçlu olduklarını belirtti. "Geçen yıl sınava giren 243 öğrencimizden 151'i örgün lisans programlarına yerleşti" diyen Er, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği münazara ve bilgi yarışmasında da birinci olduk.

Çocukları yakından takip ediyoruz. Evlerine ziyarete gidiyoruz ve aileleriyle tanışıyoruz. Öğretmen, öğrenci ve veli uyumu bu başarıyı getirdi. Şu anda yarıyıl tatili olmasına rağmen okulumuzda öğrencilerimizle izcilik kampı yapıyoruz" diye konuştu.

BAĞCILAR BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİLER

Okul müdürü İbrahim Er ve müdür yardımcıları Murat Meydan ve Fatih Tüter ile Okul Aile Birliği Başkanı Feyzullah Nazlı Bağcılar Belediye başkanı Lokman Çağırıcı'yı ziyaret etti. Başkan Çağırıcı, yaptığı açıklamada, "İbni Sina Lisemizin elde etmiş olduğu bu başarı bizleri çok gururlandırdı.

Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve başarının ortaya çıkmasında önemli bir paya sahip olan velilerimizi tebrik ediyorum. Bağcılar Belediyesi olarak eğitim yatırımlarımızı devam edecek" dedi.

2004 yılında eğitime başlayan Bağcılar İbni Sina Lisesi'nde bin 200 öğrenci eğitim görüyor ve 38 öğretmen görev yapıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İbni Sina Lisesi, Eğitim Oskarları İstanbul Birincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement