İbrahim Ulusoy: Avcılar'da 20 Yıldır Taş Üstüne Taş Konmadı - Son Dakika
Politika

İbrahim Ulusoy: Avcılar'da 20 Yıldır Taş Üstüne Taş Konmadı

İbrahim Ulusoy: Avcılar\'da 20 Yıldır Taş Üstüne Taş Konmadı

AK Parti'nin Avcılar Belediye Başkan Adayı Dr. İbrahim Ulusoy, 31 Mart Yerel Seçimleri için hazırladığı projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

16.03.2019 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Avcılar Belediye Başkan Adayı Dr. İbrahim Ulusoy, 31 Mart Yerel Seçimleri için hazırladığı projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Avcılar'da 20 yıllık belediyecilik depremi yaşandığını, taş üstüne taş konulmadığını belirten Ulusoy, vizyon projelerle Avcılar'ı marka bir kent haline getireceklerini ifade etti.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin Avcılar Belediye Başkan Adayı olan İbrahim Ulusoy, Avcılar'a ilişkin projelerini ve vaatlerini anlattı. Avcılar'ın en kritik konularından biri olan depreme değinen İbrahim Ulusoy, 20 yıl önce bununla alakalalı hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek, "Biz diyoruz ki depremi önleyemeyiz fakat depreme karşı tedbirlerimizi alabiliriz. Binalarımızın fizibilite çalışmalarını yapacağız ve halkımıza bunları sunacağız. Üç buçuk ay önce yola çıktığımızda da zaten söylemiştim, yatay mimari, bahçeli nizam mimari ve dönüşüm olacaksa da adasal bazda bir dönüşüm olmalı demiştim. Yapacağımız çalışmalar yerinde dönüşüm olacak. Adasal bazlı dönüşüm olacaksa da Avcılarımızın mahalle kültürüne uygun olmalı. Yeşilken ve Tahtakale mahallelerimizin imar problemleri var. Bu mahallelerimizin imarınızı seçimden sonra veriyoruz, verilmiştir, bitmiştir. Anamızın ak sütü gibi de helal olsun diyorum. Nasıl olacağı hususunda yine oturup yerinde dönüşüm mü olacak, toplu dönüşüm mü olacak? Ben diyorum ada bazlı olsun, bahçeli nizamlı olsun diyorum. Gönülleri rahat olsun. Vatandaşlarımızın Firuzköy'de kat artırımı ile alakalı bir istekleri vardı. Değerlendirdim, uygun gördüm. Orayla ilgili çalışmaları yapıyoruz" dedi.

"AVCILAR'IN İÇİNDE 54 ADET OTOPARK YAPILACAK"

Avcılar'ın problemlerinin had safhada olduğu belirten Başkan Adayı Ulusoy, "Çünkü taş üstüne taş konulmamış. 20 yıllık belediyecilik depremi yaşanmış aslında. Trafik, ulaşım ve otopark en büyük problemlerimizden" diye konuştu. İbrahim Ulusoy, Avcılar'ın trafik, ulaşım ve otopark sorununun çözümüne ilişkin şu bilgileri verdi:

"E-5'te bazı noktalarda trafiği alttan vereceğiz. Gümüşpala ile Tahtakale mahallelerimiz arasında bir ecdat yolu projemiz var. Bu da hem TEM trafiğini hem de E-5 trafiğini rahatlatacak. Bunun yanına kavşak ve yan yol çalışmalarımız olacak. Avcılarımızın içerisinde 54 tane noktaya otopark inşa ediyoruz. Yüzde 90'ı zemin altı, diğer geri kalanı katlı otopark. Bu da trafiği büyük ölçüde rahatlatacak. Mahalle içlerindeki otoparklar ücretsiz olacak şehir içindeki otoparklar ise ücretli olacak. Ulaşım noktasında, metro 2023 yılında Avcılarımıza geliyor. Tahtakale ve Ispartakule Mahallemize daha erken bir zamanda gelecek. Deniz ulaşımı noktasında, Avcılarımızdan İstanbul içine, Adalar ve Yalova'ya kadar denizin bütün ulaşım noktalarını Avcılar'ımızda kullanmış olacağız. Ecdat yolu projemizin bir buçuk iki kilometre üzerinden bir bisiklet yolu projemiz var. Tamamıyla doğanın içerisinde gölü ve doğayı izleyerek yaptığımız bir proje olacak. Cihangir, Denizköşkler ve Ambarlı mahallelerimizde ise yine bir bisiklet yolu ile beraber çok güzel bir projemiz var."

EĞİTİM, KÜLTÜR SANAT VE SPOR PROJELERİ

Avcılar'da başta sahil olmak üzere her mahalleye bir kütüphane inşa edeceklerini ifade eden Başkan Adayı Ulusoy şöyle konuştu;

"Gençlik AR-GE Merkezi, Girişimcilik Merkezleri, İnovasyon Merkezleri, Dijital Kütüphaneler, her mahalleye bir kütüphane, Avcılar sahilinde muhteşem bir millet kıraathanesive çok büyük bir kütüphane kuruyoruz. Eğitim projeleri hususunda özellikle tüm mahallelerimizde okul projeleri, Spor Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Fen Lisesi, illkokullar, ortaokullar ve üniversitelerimize ilişkin çok sayıda çalışmalarımız olacak. Gençlerimizle ilgili 3Ç projemiz var 'çay, çorba ve çamaşır.' Çamaşırların yıkanması, ütülenmesi hepsi bedava olacak. Belediye olarak biz bunu gençlerimize sunacağız. Gençlerimiz stajları hususunda, iş bulma hususunda eğlenerek öğrenmeleri hususunda Avcılar artık her şeyi bulabilecekler.

"Spor projelerimiz arasında, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi, Gümüşpala Mahallemiz'de Göl Sporları, Botanik Park projemiz. Gençlere yönelik olarak e- spor kompleksi projemiz olacak ve Buz Kompleksi, Körling Merkezi projemiz olacak ve çok büyük bir Kültür Kompleksi projemiz olacak. Bunun yanında Anadolu kültür merkezimiz ve Balkan Kültür Kompleksi projemiz var. Avcılar'da radyo festivalleri, bahar festivalleri, spor festivalleri gibi bir sürü muhteşem festivallerimiz olacak. Açıkhava sinemamız ve tema pazarlarımız olacak. Bununla alakalı önceden olan bir Entel Pazarımız vardı bunu da yine Avcılarımıza kazandıracağız."

"ESKİ ŞEHİR STADI'NIN YERİNE BÜYÜK BİR ŞEHİR PARKI"

Eski Şehir Stadı'nın olduğu yere büyük bir şehir parkı ve şehir meydanı yapılacağını belirten Dr. Ulusoy, tamamı ağaçlandırılacak park ve meydanın içerisine de büyük bir saat kulesi yapacaklarını dile getirdi.

Üniversitenin olduğu yerde yine bir şehir meydanı oluşturacaklarını ifade eden Ulusoy, vizyon projeleriyle Avcılar'ı marka bir kent haline getireceklerini kaydetti. Başkan Adayı Ulusoy, "Halkın içerisinde olan halkın isteği ile beraber yoğrulan Avcılar ile dertlenen Avcılar'a sevdalı olan vizyon projelerle ve misyonu en mükemmel bir şekilde kullanarak Avcılar'ı marka bir kent haline getirecek ve Avcılar'da yaşadığımız için mutlu edecek projelerle beraber geldiğim için söylüyorum. Çünkü şunu her zaman söylediğim bir söz var. Eşinden ve işinden memnun olan hayatta mutsuzluk aramasın. Dünyanın en mutlu insanıyım. Avcılar'da herkes mutlu olacak diyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İbrahim Ulusoy: Avcılar'da 20 Yıldır Taş Üstüne Taş Konmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement