İbrikle Su Doldurmaya Çalıştığı Kanala Düştü - Son Dakika
Güncel

İbrikle Su Doldurmaya Çalıştığı Kanala Düştü

İbrikle Su Doldurmaya Çalıştığı Kanala Düştü

Şanlıurfa'da tarlada çalışan 13 yaşındaki Halit Yıldırım, ibrikle su almak istediği sulama kanalına düştü.

05.07.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da tarlada çalışan 13 yaşındaki Halit Yıldırım, ibrikle su almak istediği sulama kanalına düştü. Kanalda iki günde 3 ceset bulan ekipler, son cesedin ise Yıldırım'a ait olduğunu belirledi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa- Mardin karayolu üzerinde bulunan Çekçek köyünde ailesiyle birlikte tarlada çalışan 13 yaşındaki Halit Yıldırım, ibrikle su almak için tarlaların hemen altından geçen DSİ'ye ait sulama kanalına gitti. Kenardan ibriği doldurmak için eğilen Yıldırım, dengesini kaybederek suya düştü. İki gündür sualtı dalgıçları tarafından yürütülen arama çalışmaları, kanaldaki yükselen su seviyesi ve artan debisi nedeniyle güçlükle yürütüldü.

KARAYOLUNU KAPATTILAR

Köylüler ve polis ekipleri, sulamanın 5-6 saat durdurulması için DSİ yetkililerine müracaat etti. Tarlalarda su sıkıntısı yaşanacağı gerekçesiyle suların kesilmediğini söyleyen köylüler, köyden birkaç kilometre uzaklıktaki karayoluna çıkarak, karayolunun 15. kilometresinde yolu trafiğe kapattı. Suların kesilmemesi nedeniyle tepki gösteren köylülerin kapattığı yolda, uzun araç kuyrukları oluştu. 13 yaşındaki Halit Yıldırım'ın halen bulunamaması nedeniyle öfkelenen 50 kişilik grup, Şanlıurfa-Mardin karayolunu trafiğe kapattı. Yaklaşık 1 saat eylemini sürdüren grup, polisin iknası sonucu karayolunu trafiğe açtı. Çevik kuvvet ekipleri ve TOMA aracı da gruba müdahale için alana gelirken, polis ve köylüler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Köylüler güçlükle ikna edildi. Yaklaşık 1 saat sonra yol trafiğe yeniden açıldı. Karayolundan ayrılan köylüler, Çekçek köyünde Halit Yıldırım'ın suya düştüğü sulama kanalına giderek, umutlu bekleyişlerini sürdürdü.

ACI HABER GELDİ

Sulama kanalının önünde de tepkisi sürdüren köylüler, Halit Yıldırım'ın iki gün önce suda boğulmasına rağmen halen daha bulunamadığı söyledi. Köylüler, kanalın bir tarafında tel örgü olmasına rağmen diğer tarafında hiçbir güvenlik tedbiri bulunmadığını öne sürdü. Eylemden yaklaşık 1 saat sonra, sulama kanalında Yıldırım'ın düştüğü alandan yaklaşık 85 kilometre aşağısında arama çalışmalarını yürüten dalgıçların, bir erkek cesedi bulduğu haberi geldi. Yıldırım'ın yakınları, bulunan şahsın eşkal tarifi ve kılık kıyafetleri uyuştuğu haberi üzerine cesedin bulunduğu yere gitti. Köyden çıkarak Harran ilçesine, oradan da kanalın bulunduğu alana giden Yıldırım'ın yakınları, yaklaşık 127 kilometrelik yolculuğun ardından Halit Yıldırım'ı teşhis etti.

2 GÜNDE 3 CESET BULUNDU

Kanalda sık sık boğulmalar olduğunu ileri süren köylüler, 2 gündür 3 ceset bulunduğunu söyleyerek, bulunan son cesedin Halit Yıldırım'a ait olduğunu teşhis edebildiklerini kaydetti. Köylüler bulunan diğer iki cesedin ise 8-9 yaşlarında bir erkek çocuğuna, diğer cesedin ise genç bir kıza ait olduğunu iddia etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İbrikle Su Doldurmaya Çalıştığı Kanala Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement