İçişleri Bakanı Ala - - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanı Ala -

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz İstanbul'da, Ankara'da 3-5 jakobenin, 4 müttefikin statükoyla korudukları tuzağın ya da şantajın istediğini yapmayız çünkü biz sizden ilham, istikamet alıyoruz" dedi.

09.03.2014 20:06

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz İstanbul'da, Ankara'da 3-5 jakobenin, 4 müttefikin statükoyla korudukları tuzağın ya da şantajın istediğini yapmayız çünkü biz sizden ilham, istikamet alıyoruz" dedi.

Kentte temaslarını sürdüren Ala, Olur ilçesindeki incelemelerinin ardından, Tortum ilçesine bağlı Ayvalı köyüne hareket etti.

Yol güzergahındaki Ayvalı Barajı'nı inceleyen Ala, köy girişinde kalabalık grup tarafından, "Efkan Ala, Dadaşların balası, yiğitlerin alası, bu yolda asla yalnız yürümeyeceksin" yazılı pankart ve davul zurnayla karşılandı.

Ala, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen ve Oltu Belediye Başkan adayı İbrahim Ziyrek ile seçim otobüsünden halkı selamladı.

Vatandaşlardan seçim için destek isteyen Ala, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirterek, istikrarın sürmesi için desteğin önemli olduğunu ifade etti.

Daha sonra, Uzundere ilçesine geçen Ala, Şelale ile Halis Özsoy caddelerinde kendisini karşılayanlarla tokalaştı.

Partisinin seçim itibat bürosunu ziyaret eden Ala, Halis Özsoy Caddesi'nde oluşturulan platformda yaptığı konuşmada, vatandaşlardan aldıkları güçle, Türkiye'de kurdukları siyasal istikrarla, 11 yıldır sadece ülke genelinde değil, çok sayıda ülkede sorun varsa çözmeye, restore etmeye çalıştıklarını söyledi.

- "Biz hayaller kurmadık, vaatler verdik ve yerine getirdik"

"Sizden aldığımız yetkiyle, Türkiye'de hak ve özgürlüklerin, din ve vicdan özgürlüğünün, değerlerimizin önünde hangi set varsa yıktık, geçtik" diyen Ala, "Bütün 76 milyon insanımıza hürriyetleri, hürriyet yaptık. Üniversiteleri, üniversite yaptık. Kardeşlerimiz başı açık, başörtülü üniversiteye de giriyor, devlet dairelerinde istihdam ediliyor, öğretmen olabiliyor. Bunları siz istediniz, biz yaptık" ifadesini kullandı.

Bundan sonra da talep edilenlerin yapılacağını vurgulayan Ala, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz İstanbul'da, Ankara'da 3-5 jakobenin, 4 müttefikin statükoyla korudukları tuzağın ya da şantajın istediğini yapmayız çünkü biz sizden ilham, istikamet alıyoruz. Siyasi iradeye, o iradeyi siyasete veren halkımızın dışında kimse istikamet çizemez. Bunu 11 yıldır yaparak, uygulayarak gösterdik. Biz hayaller kurmadık, vaatler verdik ve yerine getirdik. Onu da sizinle paylaşırız."

Konuşmasının ardından caddedeki vatandaşların sorunlarını dinleyen Ala, helikopterle Erzurum Havalimanı'na geçti, daha sonra özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Ala - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement