Iğdır'da Öcalan Gösterisine Polis Müdahalesi - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Öcalan Gösterisine Polis Müdahalesi

Iğdır\'da Öcalan Gösterisine Polis Müdahalesi

Iğdır'da Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin 15. yıl dönümü nedeniyle yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

15.02.2014 18:09  Güncelleme: 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesini bahane ederek yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

BDP Iğdır İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup, Belediye Meydanı'na kadar yürüyerek 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesine göre, "vatana ihanet" suçundan idam cezasına çarptırılan ve AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevinde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

Belediye Meydanı'nda basın açıklaması yapan grup ile bu sırada buraya gelen başka bir grup karşılıklı slogan attı. Bunun üzerine önlem alan çevik kuvvet polisi, gerginliğin yaşanmasını önledi.

Basın açıklamasının ardından grup sloganlar atarak ara sokaklara dağıldı. 7 Kasım Mahallesi'ne doğru yürüyen ve slogan atan gruba, polis biber gazı sıkarak müdahalede bulundu. Yüzü kapalı göstericiler ise polise taş attı.

Gerginlik, göstericilerin sokak aralarına dağılmasıyla sona erdi. Bu arada kent merkezindeki çok sayıda iş yerinin kapalı olduğu görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Öcalan Gösterisine Polis Müdahalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement