Iğdır Kene ile Mücadele İçin Doğaya Bin Keklik Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Iğdır Kene ile Mücadele İçin Doğaya Bin Keklik Bırakıldı

Kene ile mücadele için doğaya bin keklik bırakıldıSuat DENİZ IĞDIR, (DHA)- IĞDIR'da kene ile mücadele için bin keklik Ağrı dağı eteklerinde iki ayrı bölgede doğaya bırakıldı.

08.09.2018 11:42

Kene ile mücadele için doğaya bin keklik bırakıldı

Suat DENİZ IĞDIR, (DHA)- IĞDIR'da kene ile mücadele için bin keklik Ağrı dağı eteklerinde iki ayrı bölgede doğaya bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı İl Şube Müdürlüğü tarafından Iğdır'a getirilen bin keklik Karakoyunlu Kaymakamı Kamil Güzel, Iğdır Üniversitesi Rektörü İ. Hakkı Alma ile Tarım ve Orman Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu tarafından doğaya bırakıldı. Son yıllarda keklik sayısında ciddi azalma olduğunu söyleyen Karakoyunlu Kaymakamı Kamil Güzel,Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğümüz bir çalışma başlattılar. Ürettikleri keklikleri her yıl doğaya bırakıyorlar. Keklikleri yaşam alanlarına faydaları var. Son zamanlarda kene sayısı arttı. Bu da keklik saysısının azalmasından kaynaklanıyor. Biz de keklik sayısını artırarak kene ile mücadeleye katkı sağlamış oluyoruz diye konuştu.

Şube Müdürü Mete Türkoğlu ise bakanlığın doğal hayatı geliştirmek amacıyla çiftliklerde yetiştirilen kekliklerin doğaya bırakıldığını söyledi. Ağrı Dağı Milli Parkı için bin keklik bırakıldığını söyleyen Türkoğlu, Böylece keklik popilasyonunun daha da gelişmesi, artması açısından önemli bir faaliyet. Amacımız biyo çeşitliliği geliştirip insan ve doğal yaşama katkı sağlamak. Kene gibi zararlı böcekleri yemesi doğaya bir katkıdır dedi.

Iğdır Kene ile Mücadele İçin Doğaya Bin Keklik Bırakıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır Kene ile Mücadele İçin Doğaya Bin Keklik Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement