"İhracatçılar için en iyi fırsat ABD pazarı" - Son Dakika
Ekonomi

"İhracatçılar için en iyi fırsat ABD pazarı"

"İhracatçılar için en iyi fırsat ABD pazarı"

Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, "Virüs sonrası yaşanacak toparlanmada en iyi fırsat ABD olacak.

30.04.2020 13:06

Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, "Virüs sonrası yaşanacak toparlanmada en iyi fırsat ABD olacak. Türkiye'nin ABD'ye ihracatında bir strateji geliştirmesi gerekiyor. ABD'de firma almak için en uygun zaman" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Covid-19 süreci ve sonrasında ticaretin yönünü çizmek hedefiyle büyükelçilerle düzenlediği "TİM Export Talks" online panellerine devam ediyor.

Türk ihracatçılarının geçen yıl tüm sıkıntılara rağmen adeta bir engelli koşu yaparak ABD'ye ihracatta önemli bir başarıya imza attığını söyleyen Kılıç, ABD ile ticaretin geliştirilmesi için Türk ihracatçılara şunları önerdi:

"ABD'ye bakış açımızda yapısal bir değişikliğe gitmemiz lazım. Bir ABD yok orada. ABD'de her bir eyaleti ayrı değerlendirmek lazım. İhracatçıların belki Batı Yakası'nda bir ofisi olması lazım. ABD'nin iç tedariki bakımından da bizim ihracatçımız kendi yapısını oluşturmalı, birkaç yerde deposu olmalı. ABD'de firma almak için en uygun zaman. Çin'in tedarik zincirindeki rolünü Türkiye'nin üstlenebilmesi için çok ciddi çalışmalar gerekiyor. ABD'nin koronavirüs nedeniyle Çin'e bir bedel ödeteceğine inanılıyor. Bu ya bizim için ya da birileri için fırsat yaratabilir. Virüs sonrası yaşanacak toparlanmada en iyi fırsat ABD olacak. Bu nedenle bizim ABD'nin Çin'e ne yaptırdığına, Çin'den ne aldığına,bizim neler yapabileceğimize, bunun için nasıl bir teşvik verilebileceğine bakarak bir strateji geliştirmemiz gerekiyor."


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'İhracatçılar için en iyi fırsat ABD pazarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement