İhvan Yöneticilerinden Biltaci'nin Oğlu Halid Gözaltında - Son Dakika
Güncel

İhvan Yöneticilerinden Biltaci'nin Oğlu Halid Gözaltında

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinden Muhammed el-Biltaci'nin 16 yaşındaki oğlu Halid el-Biltaci'nin gözaltına alındığı bildirildi.

22.09.2015 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinden Muhammed el-Biltaci'nin 16 yaşındaki oğlu Halid el-Biltaci'nin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul'da yaşayan abisi Ammar el-Biltaci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Halid'in gerekçe sunulmaksızın Nasır semtindeki evinden gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü belirtti.

Olayı "kaçırma" olarak nitelendiren Ammar, "Lise 3'üncü sınıfta okuyan kardeşim okuldan eve geldikten birkaç saat sonra Mısır makamları tarafından kaçırıldı. Daha önce de bir kere Halid, boş, hayali ve dayanaksız ithamlar nedeniyle yaşına bakılmaksızın gözaltına alınmıştı" dedi.

Ammar, "Halid, babam ve diğer kardeşim Enes'i hapishanede ziyaret ediyordu. Şu an kendisi hapsedildi. Halid, babasının Mısır'daki darbe karşıtı, hak ve özgürlükleri savunan tutumuna karşı intikam alınmak için kaçırıldı" diye konuştu.

Uluslararası insan hakları ile hukuk kurumlarına seslenen Ammar, "Tüm bu yapılanlar, bizi yolumuzdan döndürmeyecek. Hukuk kurumlarına, darbeciler nedeniyle birçok ihlale maruz kalan aileme ve diğer Mısır vatandaşlarına yapılanlar için harekete geçmesi çağrısında bulunuyorum. Mısır halkı, hukuk, ahlak ve insanlıkla alakası olmayan muamelelere, modern Mısır tarihinde yaşanmamış insan hakları ihlallerine maruz kalıyor. Bu ihlaller, küçüklere, öğrencilere, şehit ailelerine kadar uzanıyor" ifadelerini kullandı.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'deki askeri darbenin ardından gözaltına alınan İhvan lider kadrosundan Biltaci, 29 Ağustos 2013'den bu yana tutuklu bulunuyor. Yargılandığı 3 davada hakkında müebbet kararı çıkan Biltaci'nin oğlu Enes de cezaevinde bulunurken, kızı Esma Ağustos 2013'de Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtı gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhvan Yöneticilerinden Biltaci'nin Oğlu Halid Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement