İktisat Filozoflarının Oynadığı Oyunun Kitabı Çıktı - Son Dakika
Kültür Sanat

İktisat Filozoflarının Oynadığı Oyunun Kitabı Çıktı

İktisat Filozoflarının Oynadığı Oyunun Kitabı Çıktı

Ünlü iktisat flozoflarının oynadığı tiyatro oyunu, şimdi de kitap oldu.

04.02.2014 15:04  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doc. Dr. Çiğdem Boz; Karl Marx, Milton Friedman, Alfred Marshall ve Irving Fisher gibi düşünürleri karaktere dönüştürdüğü ve iktisatçı olsun olmasın herkese keyifli anlar yaşatan tiyatro oyunu, şimdi de kitap oldu.

İktisatı eğlendirici bir hale getirmek ve öğrencilerin bilim dalına ilgi duymalarını sağlamak için başlatılan bu proje, doyurucu bir sanat eseri haline gelmiş. Tarihin en ünlü iktisat teorisyenlerinin buluştuğu tiyatro oyununda entelektüel bilgi, sanatla harmanlanıyor.

7 Mayıs 2013 tarihinde İktisat Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden bir grup gönüllü ve ekip eğitmenleriyle başlanan projede Adam Smith'den Karl Marx'a, Ricardo'dan Keynes'e birçok isim içinde bulunduğumuz küresel krizi yorumluyor ve bir yandan da renkli kişilikleri ve özel hayatlarından kesitlerle İktisadi Düşünce Tarihi'ni eğlenceli bir şekilde ortaya koyuyor.

Eserin yazar ve yönetmenliğini Yrd. Doc. Dr. Çiğdem Boz'un yaptığı oyunun Topluluk Temsilciliğini Burak Dinçer, Yönetmen Asistanlığını Yiğit Aydın ve Ali Koca, Editörlüğünü ise Çağla Akyüz, Tuğçe Ergür ve Funda Aslan üstleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İktisat Filozoflarının Oynadığı Oyunun Kitabı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement