Ikz Demiryolu Hattı Rehabilitasyon ve Sinyalizasyonu Projesi - Son Dakika
Ekonomi

Ikz Demiryolu Hattı Rehabilitasyon ve Sinyalizasyonu Projesi

Arife Yıldız Ünal - AB Bakanı Egemen Bağış, Türkiye'nin artık istikrar ve güven rayı üzerinde ilerlediğini belirterek, "Kim bu treni rayından çıkarmaya çalışırsa çalışsın, boşuna uğraşır."

15.05.2012 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arife Yıldız Ünal - AB Bakanı Egemen Bağış, Türkiye'nin artık istikrar ve güven rayı üzerinde ilerlediğini belirterek, "Kim bu treni rayından çıkarmaya çalışırsa çalışsın, boşuna uğraşır. Bu adalet ve kalkınma treni istikrar ve güven rayı üzerinde ilerlemeye devam edecek, muasır medeniyet garına en kısa sürede ulaşacaktır" dedi.

Karabük Garı'nda düzenlenen Irmak-Karabük- Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Bakan Bağış, bugün temeli atılacak projenin maliyetinin 227 milyon avro olduğunu belirterek, bunun 450 milyon liralık kısmının AB fonları tarafından karşılandığını söyledi.

Bu projenin Türkiye ile AB'nin reform kararlığının en önemli göstergesi olduğunu dile getiren Bağış, "Türkiye'nin Avrupa Birliği yolunda veya vatandaşının yaşam standardını artıran ve reform yolundan vazgeçirebileceğini zanneden dar görüşlü zihniyetlere en güzel cevabı bugün bu törenle veriyoruz" dedi.

Projenin hayata geçmesiyle toplam 415 kilometre uzunluğundaki hattın raylarının tamamen yenileneceğini ifade eden Bağış, "48 ayda Türkiye artık Doğu'daki üretim merkezleri ile AB arasında önemli bir geçiş koridoru haline getirecek" diye konuştu.

1937 yılından itibaren Kömür Hattı olarak hizmet veren güzergahın artık barış, kardeşlik ve kalkınma hattına dönüşeceğini söyleyen Bağış, Karabük'ün sanayisiyle, ekonomisiyle, muhteşem doğasıyla Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için kendilerine güç veren bir şehir olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet'in ilk yıllarında "Bir karış fazla şimendifer" sloganından, bugün ülkenin her köşesinin modern trenlerle, hızlı tren hatlarıyla donatıldığı günlere erişildiğini belirten Bağış, yapılan hizmetleri anlattı.

-"Türkiye istikrar ve güven rayı üzerinde"-

Ulaştırma sektörüne yapılan yatırımlarla "Kara tren gecikir" türküsünün

"Hızlı tren yetişir" türküsüyle değiştirildiğini kaydeden Bağış, Türkiye'de, demokrasi ve istikrarı rayına oturttuklarını bildirdi.

Türkiye'nin artık istikrar ve güven rayı üzerinde kararlıkla ilerlediğini ifade eden Bağış, şunları kaydetti:

"Artık demokrasimize, ekonomimize, kardeşlik dokumuza tren kazası yaşatmak isteyenler bu kardeşlik treninde yer bulamıyor. Türkiye'de de Avrupa'da da pusulasını kaybederek raydan çıkanlar, Türkiye karşıtlığı politika bina edenler şimdi geç de olsa gördüler ki tren çoktan kaçtı. Kim ne derse desin- Kim bu treni rayından çıkarmaya çalışırsa çalışsın, boşuna uğraşır. Bu adalet ve kalkınma treni istikrar ve güven rayı üzerinde ilerlemeye devam edecek, muasır medeniyetler garına en kısa sürede ulaşacaktır."

- KARABÜK

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ikz Demiryolu Hattı Rehabilitasyon ve Sinyalizasyonu Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement