İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu Kimdir? - Son Dakika
Güncel

İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu Kimdir?

İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu Kimdir?

AK Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde Diyarbakı'Da ilahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu'nu aday göstereceği iddia edilmesi üzerine ünlü ilahiyatçı merak konusu oldu. Peki, Nihat Hatipoğlu kimdir?

19.10.2018 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde i'nin Nihat Hatipoğlu'nu Diyarbakır'da aday göstereceği iddiaları üzerinde ünlü ilahiyatçı merak konusu oldu. Peki, Nihat Hatipoğlu kimdir?

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR?

Nihat Hatipoğlu, 11 Mayıs 1955 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi. Çocukluğu Diyabakır'da geçen Hatipoğlu'nun babasının müftü olması nedeniyle ilkokulu Siirt ve Malataya'da tamamladı. 1975 yılında Uşak İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Hatipoğlu, aynı zamanda Uşak Lisesi'ni de bitirmiştir.

İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu Kimdir?

1975 yılında başladığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 1981 yılında bitirdi. Yine bu fakültede 1999 yılında Hadis Ana Bilim dalında "Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü" adlı çalışmasıyla doktorasını yaptı "Doktor", 2000 yılında da Doçent oldu. 2012 yılında ise Profesör oldu.

İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu Kimdir?

1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim görmeye gitti. İmam-Hatip, Kur'an Kurslarında yöneticilik yapan Hatipoğlu, Dışleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görev yapmıştır. Yayınlanmış 10 adet eseri vardır. sesli ve görüntülü olarak yayınlanmış 40'dan fazla eseri var. Bu eserlerin içerisinde en büyük yankıyı "Rüya" ve "Kerbela" isimli eserleri uyandırdı.

İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu Kimdir?

TELEVİZYONDA DİNİ PROGRAMLAR YAPTI

Televizyon kanallarında dini programlar hazırlayıp sunan Nihat Hatipoğlu, Ankara'da yayın yapan iki yerel radyoda yaklaşık 10 yıl boyunca haftalık yayın yapmıştır ve hala devam etmektedir. Ramazan aylarında da iftar ve sahur programları yapmaya devam etmektedir.

YÖK ÜYESİ

Nihat Hatipoğlu, 10 Mart 2017 tarihinde tarafından Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine (YÖK) atanmıştır. Nihat Hatipoğlu, yurtiçinde ve yurtdışında konferanslar vermeye devam etmektedir.

Nihat Hatipoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Son Dakika Güncel İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement