İlik Nakli İçin Tek Umudu Kardeşi - Son Dakika
Güncel

İlik Nakli İçin Tek Umudu Kardeşi

İlik Nakli İçin Tek Umudu Kardeşi

Konya'da 38 yaşındaki lösemi hastası Mehmet Özek'e, kardeşi 35 yaşındaki Mustafa Özek'ten ilik nakli yapılacak.

17.06.2011 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 38 yaşındaki lösemi hastası (kan kanseri) Mehmet Özek'e, kardeşi 35 yaşındaki Mustafa Özek'ten ilik nakli yapılacak. Tek umudu kardeşi olan 4 çocuk babası Mehmet Özek'in, sağlığına kavuşabilmesi içinde nakilin üç ay içerisinde gerçekleşmesi gerekiyor.

Yaklaşık 8 ay önce öksürük, ateşlenme ve şiddetli ağrılar nedeniyle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne tedavi olmak için giden Mehmet Özek, yapılan tetkikler sonucu lösemi hastalığı tanısı konuldu. Doktorlar, bunun üzerine aşçılık yapan Özek'i hemen tedavi altında aldı. Kemoterapi tedavisi uygulanan Mehmet Özek'e, bir yandan da uygun ilik aranmaya başlandı. Yapılan testlerde kardeşi Mustafa Özek'in iliğinin uygun olduğu saptandı.

Mehmet Özek'e üç ay içeresinde nakilin yapılması gerektiğini söyleyen Hematoloji Uzmanı Doktor Ali Eser, "Şu an da hastamıza acil kök hücre nakli yapılması gerekiyor. Kardeşinde uygun kök hücreler bulunduğu için de Mehmet beyin buradaki tedavisi biter bitmez, kendisini Ankara'ya göndereceğiz" diye konuştu.

Lösemi olduğunu öğrenince büyük üzüntü duyduğunu belirten Mehmet Özek, "8 ay önce şiddetli ağrılar nedeniyle Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldim. Buruda lösemi olduğumu öğrendim ve beni hemen hastaneye yatırdılar. Moralim bozuldu ve biranda hayattan koptum. Daha sonra kardeşimde uygun iliğin bulunduğu ortaya çıktı. Buradaki tedavim sonrası nakil olmak için Ankara'ya gideceğim. Şu an tek umudum kardeşim. Umarım nakil sonrası bir sorun çıkmaz ve yeniden eski sağlığıma kavuşurum" dedi. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlik Nakli İçin Tek Umudu Kardeşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement