İlk Kadın Milletvekillerinden Satıkadın Anıldı - Son Dakika
Güncel

İlk Kadın Milletvekillerinden Satıkadın Anıldı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 77 Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 77.yıldönümünde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kadın milletvekillerinden Satıkadın, Kazan'daki mezarı başında anıldı.

06.12.2011 11:56

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 77 Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 77. yıldönümünde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kadın milletvekillerinden Satıkadın, Kazan'daki mezarı başında anıldı. Kazan Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinliğine Kazan Kaymakamlığına vekâlet eden Yenimahalle Kaymakamı Meftun Dallı, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ankara Muhtarlar Derneği Başkanı Hakan Yiğit, kadın muhtarlar ve Satıkadın'ın yakınları katıldı.

Satıkadın için ilk tören, Kazan'daki mezarı başında yapıldı. Ziyaretçiler burada Satıkadın'ın mezarına çiçek bırakarak dua etti.Daha sonra Satıkadın Anıtına geçilerek anıta çelenk bırakılıp saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Satıkadın için düzenlenen anma etkinliğine Belediye Kültür Merkezinde devam edildi. Törende Kazan belediye Başkanı Lokman Ertürk bir konuşma yaptı. Ertürk konuşmasında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasıyla demokrasinin temel gereklerinden birinin daha yerine getirildiğini belirterek, Atatürk'ün 5 Aralık 1934 yılında TBMM'de yaptığı konuşmada kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin bir lütuf olarak değerlendirilmemesi gerektiği ve "Dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha çok çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez" şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Anma programında ilçedeki okullar arasında yapılan Satıkadın konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İlk Kadın Milletvekillerinden Satıkadın Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement