İlker Başbuğ'un Avukatı: Terör Suçlusu Değerlendirmesi Yanıltmacadır - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ'un Avukatı: Terör Suçlusu Değerlendirmesi Yanıltmacadır

Ergenekon Davası sanığı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer davanın gerekçeli kararında müvekkiline ilişkin yapılan değerlendirmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

03.04.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon Davası sanığı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer davanın gerekçeli kararında müvekkiline ilişkin yapılan değerlendirmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

"İlker Başbuğ hakkında terör suçlusu değerlendirmesi yanıltmacadır" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Genelkurmay Başkanı'nın görevi başında iken terör örgütü yöneticisi olarak gösterilmesi ve terörist olarak suçlanarak tutuklanması, kamuoyunca haklı eleştiri konusu yapılmıştır. 3 Nisan 2014 tarihinde basına dağıtılan ve hukuken tartışmalı metinde ise toplumsal algıyı etkilemek adına müvekkilimize yönelik 'terör suçlusu' ifadesinin kullanıldığı görülmüştür. Müvekkilimize isnat edilen ve TCK 314. maddesinde yer alan 'silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlaması ve bugüne kadar terör örgütünde faaliyet gösteren kişilere ne denildiği dikkate alınmadan yapılan değerlendirmenin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu düşünülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Ergenekon Davası'nın 16 bin 600 sayfalık gerekçeli kararında İlker Başbuğ'la ilgili olarak, "Sanıklar tarafından 'Bir genelkurmay başkanından nasıl terörist olur?' söylemleriyle oluşturulan bir algı söz konusu olmuştur. Öncelikle ifade etmek gerekir ki, 'terörist' kelimesi hukuki değil, basın yayın organlarının kullanmayı tercih ettiği siyasi bir kavramdır. Hukukta ise terör suçlusu kavramı tercih edilir. Bu kapsamda yasa koyucu devlet aleyhine işlenen TCK 309, 311, 312 gibi maddelerdeki suçları terör suçu olarak kabul etmektedir. Herkesin, her türlü suçun sanığı olması mümkündür" ifadelerine yer verildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ'un Avukatı: Terör Suçlusu Değerlendirmesi Yanıltmacadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement