İnce Minareli Medrese'de Kadınlara Hadis-i Şerif Dersi - Son Dakika
Yerel

İnce Minareli Medrese'de Kadınlara Hadis-i Şerif Dersi

İnce Minareli Medrese\'de Kadınlara Hadis-i Şerif Dersi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi etkinlikleri kapsamında, kadınlara Hadis i Şerif dersi verildi.

22.10.2014 13:37  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnce Minareli Darulhadis dersleri çerçevesinde Doç. Dr. Huriye Martı, kadınlarla ilgili doğru hadisleri ve uydurma hadisleri anlatarak kadının İslam'daki yeri ve önemini anlattı.

En çok zorlandıkları konulardan birinin de kadınlarla ilgili Hadis-i Şerifler olduğunu belirten Martı, İslam'da kadının yeri ve öneminin, Kur'an-ı Kerim ve sünnetten öğrenilebileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Martı, şunları kaydetti:

"Kadın konulu hadisleri nasıl anlayabilir, nasıl çözümleyebiliriz? Bu sözler bize ne anlam ifade ediyor? Hz. Peygamberi anlama konusunda karşımıza iki engel çıkıyor; birincisi zaman, ikincisi ise mekan farkıdır. Peygamberimiz ile aramızda bin 400 yıllık bir zaman farkı var. Zaman farkı ise insanların birbirini anlamalarını çok zorlaştırıyor. Örneğin; bir babaanne ile 15 yaşındaki torununun birbirlerini anlamaları bile çok zorken, bin 400 yıllık bir zaman farkı da bizim Peygamberimizin sözlerini anlamamızı zorlaştırıyor. Farklı mekan, coğrafya ve kültürlerde yaşayan insanlar birbirlerini anlamakta zorlanırken biz de Peygamberimiz ile aramızdaki zaman, coğrafya ve kültür farkı nedeniyle onun sözlerini anlamakta zorlanıyoruz."

Martı'nın İnce Minare Medresesindeki diğer dersleri, 8 ve 22 Kasım günleri saat 09.45'te devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnce Minareli Medrese'de Kadınlara Hadis-i Şerif Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement