İnegöl'de Sene Başı Müdürler Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

İnegöl'de Sene Başı Müdürler Toplantısı Yapıldı

İnegöl\'de Sene Başı Müdürler Toplantısı Yapıldı

Bursa İnegöl'de 2012-2013 eğitim-öğretim yılı sene başı müdürler toplantısı gerçekleştirildi.

04.10.2013 21:17  Güncelleme: 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl İlçesi'nde yeni eğitim öğretim yılı sene başı müdürler toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün konuşmasıyla başladı. Hotel Angelacoma´da düzenlenen toplantıya, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürleri Özer Yılmaz, Mustafa Karaarslan ve Cavit Yakşi ile okul müdürler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, "İlçemizde bu yıl yaz tatili döneminde okullarımızda onarım çalışmaları yapıldı. Ciddi bir çalışma oldu. Bir proje kapsamında yapıldı ve bu projede okullarımız gerçekten büyük bir ölçüde onarımdan geçirildi. Bu projemizin mimarı olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Diğer taraftan da daha önce ilçemizde okul müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürlüğü yapan Erdoğan Kızmaz arkadaşımız emekliye ayrılarak, başka bir kuruma geçti. Kendisini de uğurlamak için buradayız. Bütün okul müdürlerimiz adına ve İnegöl eğitim camiası adına Kaymakamımıza İnegöl'e ´hoş geldiniz´ diyoruz. İnşallah bu zamana kadar yapmış olduğumuz eğitim çalışmalarına Kaymakamımızın bilgisini, enerjisini katarak daha da fazlalaştıracağız. Bu sene önemli çalışmalara başladık bile" dedi.

Teslim aldıkları 50 bin öğrenciyi, sekiz ay sonra eğitimlerini tamamlamış, bir yüksek sınıfa geçmiş olarak, velilere sağlıklı bir şekilde teslim etmeyi hedeflediklerini kaydeden Baştürk, "Bugün gündem olarak ilçemizde SBS-YGS-LYS değerlendirmesi var. Bu yıl gerek SBS gerek YGS ve LYS de, son on yılın en başarılı yılını yaşadık. Zira, gerek üniversiteye geçiş oranımız gerek SBS deki Anadolu ve Fen Liselerindeki geçiş oranımız geçen yıla göre yüzde 5, yüzde 10 arasında artış kaydedildi. Örneğin Anadolu Liseleri'nden mezun olanların yüzde 80'i bir Yüksek Öğrenime kayıtlarını yaptırdılar. İnegöl Fen Lisesi'nde Tıp Fakültesi'ni kazanan 41 öğrencimiz bulunmaktadır. Bunu da İnegöl'ümüz için çok önemli bir rakam olarak değerlendiriyorum. Bundan 10-15 yıl önce İnegöl'de Tıp Fakültesi'ni kazanan 5-10 kişi ancak bulunabilirken, bizde sadece Fen Lisesi'nden 41 öğrencinin Tıp Fakültesi'ni kazanması, İnegöl adına memnuniyet vericidir. Bununla beraber Öğretmen Lisemiz, Anadolu Liseleri ve Meslek Liselerinden mezun olan öğrencilerimizin birçoğu da yüksek öğrenime kayıt yaptırdı. Meslek Liselerinin önünün açıldığını gören öğrencilerimiz ve velilerimiz Meslek Liselerine kayıtlarını yaptırmaktadır ve bizim Meslek Lisesi oranımız yüzde 68, hedefimiz yüzde 70'i yakalamaktır. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunu eğitim öğretime tamamen açtığımızda, bu yüzde 70 oranını geçmiş olacağız. Bununla beraber Halk Eğitim ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Geçen yıl 20 bin öğrencimize eğitim verdik, bu yıl hedefimiz 25 bin kişiye ulaşmaktır. Yine bayramlarımızı daha görkemli şekilde kutlamaya, programlarımızı daha ciddi bir şekilde yapmaya çalışacağız. 4+4+4 ile ilgili çalışmalarımız bu yıl herhangi bir problem olmadan gerçekleşti. Önümüzdeki yıl da 4+4+4´ün son aşamasını gerçekleştirerek, ilçemizde bu konuyla ilgili 4+4+4'e geçmeyen okulumuz kalmayacaktır. Bu konu üzerinde velilerimiz, öğrencilerimiz ve okul idarelerimiz özverili bir şekilde, bu projeyi, bu kanunu desteklediler. İlçemizde ilkokul, ortaokul dönüşümlerimiz tamamlandı. Yeni imam hatip ortaokulları açıldı. Bir Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi açıldı. Bununla beraber büyük bir memnuniyetle söylemek istiyorum, Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda eğitime öğretime başlamış olmanın huzurunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Dolayısı ile okul müdürlerimizle, öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizin, velilerimizin katkısıyla beraber daha rahat fiziki ortamlarda, daha iyi eğitim göreceğimize inanıyorum. Bu konuda bize katkı sağlayan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Okul yöneticilerimize, okul aile birliklerine teşekkür ediyorum. Yeni dönem hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Bu dönemle alakalı hedeflerden bahseden Baştürk, "Bu seneyle ilgili hedefimiz geçen sene ki başarıyı egale etmektir. Anadolu ve Fen Liseleri'nde yüzde 90'ı yakalamak, Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesi'ne giriş oranını da yüzde 50'lerden yüzde 65'lere çıkarmaktır" şeklinde konuştu.

Okul öncesine kayıt oranının yüzde 68 olduğunu aktaran Baştürk, "Okul öncesine bir kısım velilerimiz duyarlı davranmaktadır. Çocuklarımız, bu eğitimi almaktadırlar. Bazı velilerimiz de okul öncesinin güzelliklerini eğitimin kalitesini bilmemektedirler. Bundan dolayı biz, çocuklarımız küçük yaşta iyi eğitim alarak, kaliteli, kişilikli bir insan olabilmesi için, okul öncesi eğitimini alması gerekir diyoruz. Eğitim, okul öncesi başlamalı ve 6 yaş öncesi çocuklarımızın bu eğitimi alması gerekir. Bundan dolayı her mahallemizde okul öncesi sınıflarımız, okullarımız var. Velilerimiz okul öncesi kayıtlarına geç kalmış değiller. Kayıtlarımız devam etmektedir. Bir ay sonra da olsa okul öncesine kayıtlarımızı almaktayız. Bilhassa 4, 5 ve 6 yaş grubundaki çocuklarımızı, mahallerindeki en yakın okula götürerek, okul öncesi kayıtlarını yapmalarını bekliyoruz. Eğitime küçük yaşta başlamanın da güzelliklerini velilerimiz görecektir" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Allah biliyor eğitim konusunu gerçekten önemsiyoruz. Bunlar bizim asli vazifelerimiz değil. Yaptığımız bu çalışmalarla alakalı ekstra bir bütçe almıyoruz. İnsana yapılan yatırım, kesinlikle ve kesinlikle geleceğe yapılan yatırımdır. Buna yürekten inanıyoruz. 49 merkez okulumuzun onarımı ile alakalı bir takım çalışmalar yaptık. Büyükşehir yasası ile alakalı köy belde okul ayrımı kalmayacak. Mekanlar muhakkak eskiyecek yenileri yapılacak. 49 okulumuzun onarımı ve bahçe düzenlemesi ile alakalı 1 milyon destekte bulunacağımızı söyledik. İş sonunda bu miktar 2 milyon TL´ye çıktı. Bu işe aşkınızı, sevdanızı katarsanız inanıyorum ki, çok daha fazla yaptığınız çalışmalar anlam kazanacaktır. Ülkemizin ve ilçemizin daha ileri gidebilmesi için, bunun ana kaynağı eğitimdir. Önümüzdeki sene başlarında da okullarımızda çalışmalarımız olacaktır. Arzu ettiğimiz standartlarla alakalı her türlü desteği vereceğimizi söylemek istiyorum. Yeni yılın hayırlar getirmesini temenni ediyor, İnegöl adına bol başarılı yıl olmasını özellikle arzu ediyorum" dedi. Kaymakam Ali Akça tarafından Başkan Aktaş´a, okullara verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaymakam Ali Akça ise, "Bir toplumun en değerli sermayesi insandır. İstisnalar olabilir ama sizlerde en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı eğitiyorsunuz. İstisnaları olabiliri şundan dedim. Bizler görevi itibari ile Kaymakamız, Milli Eğitim Müdürüyüz, Okul Müdürüyüz ama aynı zamanda öğrenci velileriyiz. Bizlerin yapmış olduğu çalışmalar, en değerli varlıklarımızı eğitmemiz açısından da çok önemli" dedi.

İnegöl'de göreve başladıktan sonra eğitim istatistiklerini incelediğini kaydeden Kaymakam Akça, "Eğitim istatistiklerine baktığımda yüzümüzü gerçekten çok ağartan rakamlar var. Bununla beraber eğitim istatistiklerine baktığımda yorulmamız gereken, çalışmamız, gayret etmemiz gereken çok alanlar olduğunu da gördüm. Ben İnegöl'de göreve yeni başladım. Bursa Valisi de Bursa'da yeni göreve başladı. Geçtiğimiz ayın 23'ünde kendisine bir brifing sundum. Kendisi eğitimle gayet yakından ilgili. Brifingdeki bazı rakamlara baktığında, bir takım hedefler verdi. Özellikle okul öncesi rakamlar açısından. İlçemizde 63 tane okul öncesi eğitime yönelik olan birim var. 4 tane bağımsız anaokulumuz var. 59 tane de anasınıfımız var. Buralarda okul öncesi eğitim rakamlarına baktığımızda, kat etmemiz gereken ciddi mesafeler olduğunu gördüm. Sayın valimizde bu konuda hedefleri gösterdi. Hedefte %100. Bu hedefe, hangi zaman biriminde yapabiliriz bilemiyorum ama çok hızlı koşmamız gerektiğine inanıyorum. Gelişmiş ülkelere baktığımızda, bu ülkelerin okul öncesi eğitim problemleri ortadan hemen hemen kalkmış gibi. Dolayısıyla bu anlamda yapacağımız çalışmalar, gelişmiş memleketler seviyesinde bu işi oturtabilmemiz, başarabilmemiz ve o seviyeye gelebilmemiz için okul öncesi eğitim olmazsa olmazımızdır. Ben bu alanda siz okul müdürlerinden özel gayret bekliyorum. Okul öncesine yönelik oluşmuş bazı yapılanmalar olabilir. Bu arkadaşlarımızla diyaloga geçin. " diye konuştu.

İlkokul, Ortaokul ve Liseler seviyesindeki rakamların gayet güzel olduğuna dikkat çeken Akça, "Burada da mükemmelliği yakalamaya çalışın. Ne kadar arzu etsek de, ne kadar arzu etmesek de, ne kadar istemesek de hayat hep iyilerin hep güzelliklerin olduğu bir alan değil. İnegöl'e baktığımızda 48 bine yakın öğrenci nüfusumuz var. Bu öğrenci nüfusumuz belki birçok ilçenin nüfusundan da fazla. 48 bin öğrenci az bir rakam değil. 18 tane lisemiz var. Birçok ilk ve ortaokulumuz var. Bu okullarımız değişik alanlarda, değişik mekânlar da, değişik köylerde. Oralarda olan sizler kendi alanlarınıza hakim olun" dedi.

Toplumda kötü insanların var olduğunun altını çizen Kaymakam Akça, "Çocukları bir şekilde zararlı alışkanlıkların tuzağına çekmek isteyen insanlar var. Uyuşturucu maddeden, sigaradan bahsediyorum. Sizlerin eğittiği çocukların yaş haddi özellikle duygusal, fırtınaların yaşandığı dönemler olabilir. Bu çocuklar kaybedilmeye müsait pozisyondaysa, bu çocukları kaybetmeden kazanma gayretleri içerisinde olalım. Yani alanlarımıza, okulumuza ve çevresine sahip olalım. Öğrenci, veli ve okul diyalogunu olabildiğince sağlayalım. Sizler öğretmensiniz. Dünya'da kime sorarsanız sorun eğitimden bahsedildiğinde insanlar saygı duyar. Sizler saygınlık uyandıran ve saygı duyulan bir mesleğin mensubusunuz. Bu anlamda çocuklarınızı kendi evlatlarınız gibi bilin ve bu zararlı alışkanlıklardan koruyun. Teknoloji çok değişti. Bilişim hayatımızın olmazsa olmazı ama buradaki zararlı tuzaklara düşmeleri noktasında, özellikle takip içerisinde olun ve çocukların bu tuzaklara düşmemesini sağlayın. Biz emniyet teşkilatımıza, jandarma teşkilatımıza, sağlık birimlerimize bu konuda görevler verdik. O arkadaşlarımızla sürekli yardımlaşma içerisinde olun. Sizlerin yapmış olduğunuz meslek, yürütmüş olduğunuz vazife sadece bir görev değil. Aynı zamanda gönlünüzle de yapmış olduğunuz göreve layık olarak hareket edin. Zaten bu şekilde davrandığınıza ben inanıyorum. Ben bu anlamda sene başı toplantımızın hayırlı geçmesini diliyor, 2013-2014 eğitim öğretim sezonunun sizlere, bizlere, ailelere ve Türkiye'ye hayırlar getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda Milli Eğitim Şube Müdürü iken emekliye ayrılan ve Doğa Koleji Müdürü olan Erdoğan Kızmaz'a verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl'de Sene Başı Müdürler Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement