İngiltere Başbakanı Sunak, COP27 kapsamında Fransa, İsrail ve Mısır liderleriyle görüştü - Son Dakika
Güncel

İngiltere Başbakanı Sunak, COP27 kapsamında Fransa, İsrail ve Mısır liderleriyle görüştü

İngiltere Başbakanı Sunak, COP27 kapsamında Fransa, İsrail ve Mısır liderleriyle görüştü

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı (COP27) kapsamında bulunduğu Mısır'da, Fransız, İsrailli ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüşmeler yaptı.

07.11.2022 23:49  Güncelleme: 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı (COP27) kapsamında bulunduğu Mısır'da, Fransız, İsrailli ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüşmeler yaptı.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan bir sözcü, Sunak'ın Mısır'da birçok mevkidaşıyla yaptığı görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İngiliz ve Fransız liderler, enerji, yasa dışı göç ve Ukrayna'daki savaşı ele aldı

Sunak ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un görüşmesinde, iki lider, ülkelerinin sivil nükleer enerji dahil temiz enerjiye geçiş konusunda daha fazla iş birliği yapma fırsatlarına işaret etti.

Sunak ile Macron, yasa dışı göçün süregelen zorluğunu ele aldı, kaçakçılık çetelerini çökertmenin aciliyetini vurgulandı ve Manş Denizi'ndeki sorunları çözmek için ortaklarla çalışmayı sürdürme taahhüdünü dile getirdi.

İki lider ayrıca, Ukrayna'ya yönelik devam eden Rus saldırılarını ve Ukrayna'nın savunması için askeri ve ekonomik desteğin sürdürülmesinin önemini ele aldı.

Sunak ile İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, bölgesel güvenlik konularını değerlendirdi

Rishi Sunak ile İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, görüşmede, emisyonları azaltmak ve doğayı korumak için harekete geçerek, İskoçya'nın Glasgow kentinde geçen yıl düzenlenen COP26 Konferansı'nın mirasını sürdürme taahhütlerini yeniden teyit etti.

Liderler ayrıca, bölgesel güvenlik konularını ele aldı, İngiltere ile İsrail arasında devam eden savunma ve güvenlik iş birliğini memnuniyetle karşıladı.

Sunak, görüşmede Mısır'da açlık grevindeki blog yazarını gündeme getirdi

İngiliz Başbakan Sunak, COP27 Konferansı kapsamında, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Görüşmede, COP27 dolayısıyla Mısır'a yaptığı seyahatten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sunak, Mısır'ın, bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmadaki liderliği için Sisi'ye teşekkür etti.

İki lider, yeşil hidrojenin geliştirilmesi ve özel yatırımların harekete geçirilmesi dahil yenilenebilir kaynaklara geçiş konusunda İngiltere ve Mısır'ın daha fazla iş birliği yapma fırsatlarını ele aldı.

Sunak ayrıca, Mısır'da açlık grevindeki mahkum muhalif aktivist, blog yazarı Ala Abdulfettah'ın durumunu da gündeme getirdi ve İngiliz hükümetinin bu konudaki derin endişesini vurguladı.

Sunak, Sisi'ye, İngiliz vatandaşı olan Ala Abdulfettah'a ilişkin durumun mümkün olan en kısa sürede çözülmesini umduğunu ve ilerleme katedilmesi için baskı yapmayı sürdüreceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Başbakanı Sunak, COP27 kapsamında Fransa, İsrail ve Mısır liderleriyle görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement