İngiltere'de kamyon içerisinde cansız bedenleri bulunan göçmenler donarak ölmüş - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de kamyon içerisinde cansız bedenleri bulunan göçmenler donarak ölmüş

İngiltere'nin Essex bölgesindeki bir sanayi sitesinde dün tır kasasının içerisinde cansız bedenleri bulunan 39 göçmenin, eksi 25 derecede en az 15 saat kapalı kaldıkları belirlendi.

24.10.2019 11:41  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de dün Essex bölgesinde, bir kamyonun dorsesinde 39 kişinin cesedi bulunmuştu. İngiliz televizyonları son dakika yayınlarıyla kamyonun bulunduğu bölgeden gelişmeleri aktarırken, kan donduran olayla ilgili detaylar da gün yüzüne çıkmaya başladı.

15 SAAT ARALIKSIZ İÇERİDE DORSEDE KALDILAR

Polis ekipleri ve Adli Tıp uzmanlarının yaptığı incelemelerin ardından kurbanların, soğutucu özelliğine sahip dorsede en az 15 saat aralıksız kapalı kaldığı belirlendi.

39 KİŞİ -25 DERECE DONARAK ÖLDÜ

İçerideki sıcaklığın eksi 25 derece olduğunu ölçen uzmanlar, 39 kişinin donarak hayatını kaybettiğini ifade ederken, "Bu şartlar altında hiç şansları yoktu" yorumunda birleşti. Söz konusu soğutucu sistemin, çeşitli gıda ürünlerinin yanı sıra taze kalması gereken bitkilerin taşınmasında da kullanıldığı belirtiliyor.

İngiltere'de kamyon içerisinde cansız bedenleri bulunan göçmenler donarak ölmüş

25 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, mülteciler bir konteynerin içinde gemiyle Belçika'ya ulaştı. Burada 25 yaşındaki sürücü Mo Robinson'ın kullandığı kamyonla yola devam eden 39 kişinin İngiltere'ye gelme hayalleri, Essex'te son buldu. Sürücü Robinson polis tarafından gözaltına alınırken, sorgusunun devam ettiği bildirildi.

İngiltere'de kamyon içerisinde cansız bedenleri bulunan göçmenler donarak ölmüş

BENZER KOŞULLARLA YOLCULUK EDEN MÜLTECİ

2015 yılında benzer koşullarla Halep'ten Londra'ya gelen Ahmad Al-Rashid, yaşadığı deneyimlerini anlattı. Soğuk hava deposu kamyonunda yaptığı 55 günlük yolcuğu Twitter sayfasında anlatan Rashid, yolculuk boyunca hissedilen ölüm kokusundan bahsetti. "Dondurulmuş et kasalarının arasına saklanarak geçirdiğim yolculuğum kabus gibiydi. Kamyonda bulunan diğer insanlar soğuktan titreyip öksürüyordu. Orada tamamen insan kaçakçılarının vicdanına kalmış haldeydik çünkü kasa sadece dışarıdan açılabiliyordu." ifadelerine yer veren Ahmad, mültecilerin çaresizlikten bu koşullara boyun eğdiğini söyledi. Ahmad, 4 yıl önce yaptığı yolculuğu hala unutamadığını, insanların çığlıklarını hala duyabildiğini de söyledi.

İngiltere\'de kamyon içerisinde cansız bedenleri bulunan göçmenler donarak ölmüş

Son Dakika Güncel İngiltere'de kamyon içerisinde cansız bedenleri bulunan göçmenler donarak ölmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Kolluk: Bizleri Ezansız ve Bayraksız bırakma Allah'ım. 23 6 Yanıtla
    Van: Aminnn 4 3 alit bin velit: ezan okunuyor ama camiye gelen yok 5 1 Fasit: Hangi bayrak Islam ni TC mi 0 6
  • dr.: ne işin var cenabet hıristiyan topraklarında nasıl olsa sünni müslümansın ayrılma kutsal topraklarından 5 9 Yanıtla
    Syrian: Esedden kimyasalı sende yeseydin büyük ihtimal fikrin değişirdi 1 9 Pire: Sevgili esad esedmi oldu 7 0 : aman ne kutsal toprak heryeri allah yaratmamışmı bir tek orta doğumu kutsal oluyor bildiğin bataklık sen dua et orta doğunun parisinde yaşadığına. git yaşa bakalım halepte ya da afganistanın bir köyünde 0 0
  • BEŞİKTAŞLI: Vicdansızlar. 8 0 Yanıtla
  • asıltürk: Yazık olmuş Biraz vatan millet aşkı olsa mundar olmak yerine şavaşır sahadete koşarlardı. Nedir bu Avrupa hayali kardeşim Avrupaya gidince sanki göçmen olarak insan gibi muamele gereceksin. dünyanın hiçbir yerinde Türk Milleti gibi vatanına bağlı hiçbir millet yoktur. Anasız yarsız yaşanır ama Vatansız Yaşanmaz.!!! 4 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement