İngiltere ile AB Arasında Brexit Faturası Krizi - Son Dakika
Güncel

İngiltere ile AB Arasında Brexit Faturası Krizi

İngiltere Başbakanlık kaynakları İngiltere'nin Brexit sürecinde Avrupa Birliği'ne 36 milyar Sterlin (40 milyar Euro )tutarında ödeme yapılacağı iddialarını reddetti.

07.08.2017 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanlık kaynakları İngiltere'nin Brexit sürecinde Avrupa Birliği'ne 36 milyar Sterlin (40 milyar Euro )tutarında ödeme yapılacağı iddialarını reddetti.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit anlaşmasının ve ticari iş birliği anlaşmalarının tamamlanması için söz konusu tutarı ödemeye razı.

Brüksel ise 60 milyar Euro'ya yakın bir tutar talep ederken 40 milyar Euro'nun ödenmesi bile İngiltere'nin Avrupa Birliği bütçesine birkaç yıl daha katkı sağlaması anlamına geliyor. Bu da İngiltere'nin 2019 Mart ayına kadar yani AB'den resme ayrılacağı tarihe kadar AB'ye ödeme yapması olarak değerlendiriliyor.

Avrupa Birliği'nde yapılan ödemeler İngiltere'nin Brexit kampanyası sürecinde büyük bir siyasi sorun haline gelmişti. AB'den çıkma yönünde kampanya yürütenler AB'ye ödenecek tutarın her hafta İngiltere'deki devlet hastanelerine 350 milyon Sterlin kaynak aktarılması ile eş değer olduğunu savunmuşlardı.

Diğer yandan AB üst düzey yetkilileri, AB ile İngiltere arasında finansal düzenleme üzerinde yeterli bir süreç tamamlanmadan bir sonraki görüşmelerin gerçekleşmeyebileceği sinyalini verdi.

AB'nin baş Brexit müzakerecesi Michel Barnier, geçtiğimiz ay diplomatlara yaptığı açıklamada, İngiltere'nin hala AB'ye ödeme yapılması sorununa takıldığından bir sonraki adımın aralık ayındaki sürece geri dönebileceği uyarısında bulundu

Guardian gazetesi ise İngiltere hükümetinin gümrük birliği ve İrlanda sınırı konularında önümüzdeki haftalarda bir dizi dosya hazırlamasını beklediklerini aktardı. - Ağustos

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiltere ile AB Arasında Brexit Faturası Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement