İngiltere'nin Avrupalı Göçmen Sayısına Sınırlama Getirme Planı - Son Dakika
Güncel

İngiltere'nin Avrupalı Göçmen Sayısına Sınırlama Getirme Planı

İngiltere\'nin Avrupalı Göçmen Sayısına Sınırlama Getirme Planı

İngiltere Başbakan Yardımcısı Clegg: "Plan yasadışı ve uygulanamaz"

16.12.2013 19:42

İngiltere Başbakan Yardımcısı ve koalisyon hükümetinin küçük ortağı, Liberal Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Nick Clegg, İçişleri Bakanlığının Avrupa Birliğinden (AB) gelen göçmen sayısına sınırlama getirilme planının "yasadışı ve uygulanamaz" olduğunu söyledi.

Clegg, ayrıca planın ülke ekonomisine zarar vereceğini kaydederek, "Alman avukatlara ya da Finli mühendislere ya da Hollandalı muhasebecilere bu ülkede çalışamayacaklarını söylersek bu, ülke ekonomimiz için felaket olur" dedi.

İçişleri Bakanı Theresa May ise "şimdilik böyle bir sınırlama getirmeyi planlamadıklarını ancak bunun gelecekte mümkün olabileceğini" dile getirdi.

İçişleri Bakanlığının, AB'den ülkeye gelecek göçmen sayısına sınırlama getirmek istediği basına yansımıştı. Koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti'nin Birleşik Krallık'a gelen yıllık 100 binden fazla göçmeni, 75 bine düşürmeyi hedeflediği bildirilmişti. Birleşik Krallık'a Haziran 2012-Haziran 2013 döneminde AB ülkelerinden 183 bin kişinin yerleştiği tespit edilmişti.

İngiltere, Romanya ve Bulgaristan vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerinde çalışmasına konan sınırlamaların bu yıl sonunda kalkacak olmasından dolayı, ülkenin "Bulgar ve Rumen akınına" uğramasından endişe duyuyor.

Birleşik Krallık'ta Orta ve Doğu Avrupa'dan gelen yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. İngiltere'deki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti, özellikle serbest dolaşım kurallarında AB'nin reforma ihtiyacı olduğunu savunuyor. Yeni AB üyesi olacak ülkelerde, belirli gelir seviyesine ulaşılmadan serbest dolaşıma izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Muhafazakar Parti'nin genel başkanı ve İngiltere Başbakanı David Cameron, 2015 yılındaki genel seçimi kazanması halinde ülkesinin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğini referanduma götürmek istiyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'nin Avrupalı Göçmen Sayısına Sınırlama Getirme Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement