Irak'ta Çelebi'nin Şüpheli Ölümü - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Çelebi'nin Şüpheli Ölümü

Irak Meclisi'ndeki Türkmen Milletvekili Niyazi Mimaroğlu, "Dün evinde ölü bulunan siyasetçi ve Irak Ulusal Kongre Partisi lideri Ahmet Çelebi'nin ailesinin ani ölümünden şüphe duyduğunu ve ölüm nedeninin araştırılması için cenazesinin otopsiye gönderileceğini" açıkladı.

04.11.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Meclisi'ndeki Türkmen Milletvekili Niyazi Mimaroğlu, "Dün evinde ölü bulunan siyasetçi ve Irak Ulusal Kongre Partisi lideri Ahmet Çelebi'nin ailesinin ani ölümünden şüphe duyduğunu ve ölüm nedeninin araştırılması için cenazesinin otopsiye gönderileceğini" açıkladı.

AA muhabirine konuşan Mimaroğlu, Çelebi'nin Irak siyasetinin "sembol ismi" olduğunu dile getirerek, "Çelebi'nin ani ölümü Irak hükümeti ve parlamentosu için büyük bir kayıp. Çelebi, Saddam Hüseyin rejimi tarafından aranan kişilerdendi. Irak'ın kurtarılması projesi ve diktatörlükten demokrasiye geçişi sürecinde büyük role sahipti" dedi.

-"Çelebi'nin şüpheli ölümü"

Mimaroğlu, Çelebi'nin ani ölümünden ailesinin şüphe duyduğunu belirterek, "Ailesinin isteği üzerine cenazesi Bağdat Adli Tıp Kurumu'nda otopsiye götürülecek ve vücudundan alınacak örnekler Londra'daki ilgili hastanelere gönderilerek orada ölüm nedeni araştırılacak. Çelebi, 3 gün sonra Necef kentinde defnedilecek. Çelebi ailesi vefat nedenini öğrendikten sonra ise kamuoyuna açıklama yapacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Çelebi, dün Bağdat'taki evinde ölü bulunmuştu. Resmi makamlarca "kalp krizi sebebiyle vefat ettiği" açıklanan Çelebi'nin cenazesi bu sabah Irak Parlamentosu binasına getirildi. Buradaki cenaze törenine Çelebi ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Başbakan Haydar el-İbadi, Parlamento Başkanı Selim el-Cuburi, çok sayıda Iraklı Bakan ile siyasetçi ve Çelebi'nin yakın dostları hazır bulundu.

Çelebi için taziye merasimi, Şii Yüksek İslami Konseyi lideri Ammar el-Hekim'in Bağdat'taki ofisinde yapılacak.

Iraklı siyasetçi Çelebi, geçtiğimiz yıl Haydar el-İbadi'den önce ismi Başbakanlık adayları arasında geçiyordu. Çelebi, ABD'li diplomat Paul Bremer tarafından Irak'ta kurulan geçici Hükümet Konseyi'nin üyeliği ve 1 aylık süreyle Başkanlığı yapmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Çelebi'nin Şüpheli Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement