İran'da dini lider Hamaney'den sonra Cumhurbaşkanı Reisi'den dikkat çeken açıklama: Protestolara kulak verilmeli - Son Dakika
Güncel

İran'da dini lider Hamaney'den sonra Cumhurbaşkanı Reisi'den dikkat çeken açıklama: Protestolara kulak verilmeli

İran'da dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in "Ülkenin kültürel yapısında devrim yapmak gerekiyor" açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de dikkat çeken sözler söyledi. Ülkede süren gösteriler hakkında konuşan Reisi, "Protesto yapıcı, isyan yıkıcıdır. Protestolara kulak verilmelidir" ifadelerini kullandı.

07.12.2022 13:09  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın başkenti Tahran'da erkek kardeşiyle gezerken başörtüsünü kurallara uygun bağlamadığı gerekçesiyle gözaltına alınıp 3 günün ardından komalık halde kaldırıldığı hastanede ölen Mahsa Amini protestoları 3 aydır devam ediyor. Cumhurbaşkanı Reisi'den gösterilerin şiddetlendiği vakitte dikkat çeken bir açıklama geldi.

"KAHROLSUN DİKTATÖR" SLOGANINA TEPKİ GÖSTERDİ

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Üniversite Öğrenci Günü münasebetiyle Tahran Üniversitesi'nde düzenlenen programa katılan Cumhurbaşkanı Reisi, burada öğrencilere hitap etti. Ülkede yaklaşık 3 aydır devam eden Mahsa Amini gösterilerinde İran lideri Ali Hamaney aleyhine atılan "Kahrolsun Diktatör" sloganlarına tepki gösteren Reisi, "Bugün diktatör diyorlar, kim diktatör? ABD, kesinlikle güçlü bir İran istemeyecektir. Onlar işgal ettikleri Afganistan, Suriye ve Libya gibi bir İran istiyorlar. İran bu ülkelerden farklıdır. İran halkı ABD'ye bu komplosunu uygulama fırsatı vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

İran'da dini lider Hamaney'den sonra Cumhurbaşkanı Reisi'den dikkat çeken açıklama: Protestolara kulak verilmeli

REİSİ: PROTESTO YAPICIDIR

Protesto ile isyan arasında fark olduğunu söyleyen Reisi, "Protesto yapıcı, isyan yıkıcıdır. Protestolara kulak verilmelidir." dedi. Böylece Hamaney'den sonra Reisi'nin de gösterilere karşı kulak vermesi ülkede yeni değişimlerin olabileceği şeklinde yorumlanıyor.

"ÜLKENİN KÜLTÜR YAPISINDA DEVRİM YAPMAK GEREK"

Öte yandan İran dini lideri Hamaney, ülkedeki kültür sisteminin "Devrimci bir şekilde yeniden yapılandırılması" çağrısında bulunarak, "Ülkenin kültürel yapısında devrim yapmak gerekiyor. Yüksek Konsey, ülkenin farklı alanlarında kültürdeki zayıflıkları gözlemlemelidir" ifadelerini kullandı.

İran'da dini lider Hamaney'den sonra Cumhurbaşkanı Reisi'den dikkat çeken açıklama: Protestolara kulak verilmeli
İran'da protestolar 3 aydır devam ediyor

İRAN'DAKİ PROTESTOLARDA SON DURUM NE?

İran Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, ülkede Mahsa Amini'nin hayatını kaybetmesi sonrası başlayan "Zorunlu başörtüsü" protestoları devam ederken, başörtüsü konusunda da çalışma başlattıklarını söylemişti. Muntazeri, İran Meclisi ve Devrim Yüksek Konseyi'nin başörtüsü konusunda yasal bir düzenleme üzerinde çalıştığını ve yakın bir zamanda sonucun açıklanacağını belirterek, "Anayasaya bağlı kalarak karar alacağız. Çalışmalar 15 gün içerisinde sonuçlanacaktır" dedi.

İran\'da dini lider Hamaney\'den sonra Cumhurbaşkanı Reisi\'den dikkat çeken açıklama: Protestolara kulak verilmeli
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'da dini lider Hamaney'den sonra Cumhurbaşkanı Reisi'den dikkat çeken açıklama: Protestolara kulak verilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mehdi abloo: İdam ederek kulak verdiler zaten. Bu adamları inanmayın 3 0 Yanıtla

Advertisement