İş Arayanlar ve Firmalar Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

İş Arayanlar ve Firmalar Görücüye Çıktı

İş Arayanlar ve Firmalar Görücüye Çıktı

Mersin'de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün yerel yönetimlerle ortaklaşa düzenlediği 3'ncü Mersin İstihdam Fuarı'nda 56 firma stant açtı.

03.10.2013 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün yerel yönetimlerle ortaklaşa düzenlediği 3'ncü Mersin İstihdam Fuarı'nda 56 firma stant açtı. İş arayanlar ile nitelikli eleman bulmaya çalışan firmalar görücüye çıktı.

3'ncü Mersin İstihdam Fuarı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı. Fuarın açılış törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İş-Kur İl Müdürü Mustafa Kutlu ve kent protokolünden çok sayıda isim ile lise ve üniversitelerden öğrenciler katıldı. Törenin açılışında konuşan İş-Kur İl Müdürü Mustafa Kutlu fuar ile ilgili bilgi aktarırken, Fuarda iş arayan vatandaşları aracısız işverenlerle buluşturup Mersin'de konuşlanan firmaları tanımalarını, iş başvurusu yapabilmelerini, staj olanaklarından ve kariyer imkanlarından faydalanmalarını, firmaların iş arayanlara kendilerini ifade etmelerini hedefledik. İş arayanların iş arama becerilerini geliştirecek seminerler düzenlenecek. İş arayan ve işverenlere katkılarımız nitelik kazanmakta. Fuarın farkı ilk kez özel ve kamu sektörü yerel paydaşların fikirleri ile gerçekleştirilmesidir dedi.

Ardından söz alan Vali Güzeloğlu ise istihdamdaki artışın ekonominin gelişmesi, kalkınmanın artması ve daha yüksek düzeyde refah çizgisine ulaşılmasının önemli göstergesi olduğunu belirtti. Vali Güzeloğlu, Türkiye'nin son 10 yılda ekonomik anlamda peş peşe sergilediği başarılar, kalkınma alanında elde ettiği hamleler ve açılımlar, istihdamla bütünleşmiş ve istihdama bağlı olarak takdir edilecek bir başarıya erişmiştir. Türkiye ekonomisi son verilerde OECD ülkeleri arasında dünyanın en yüksek kalkınma hızını 2'inci olarak elde eden; ülke olarak küresel kriz, siyasal istikrarsızlık ve belirsizliklere rağmen kalkınma çizgisinde hamlesini ileri götürme açısından yüksek performans sergilemiştir diye konuştu.

Ekonomik istikrarı sağlamadan diğer alanlarda istikrarı sağlamanın kalıcı, anlamlı ve değerli olmayacağını ifade eden Güzeloğlu, şunları söyledi

Ekonomik istikrarı gerçekleştirmekte yatırım, büyüme ve yeni istihdam alanları açmak demek ve gerektir. Bu açıdan bugün açılan fuar girişimci sermayenin ve yatırımcılarımızın, iş adamlarımızın gelecek dönemdeki yatırımlarını, istihdam alanlarını ve hedeflerini ortaya koyarken gençlerin de ilgi alanlarına göre çalışmak istedikleri konu ve sektörlerdeki iş imkanlarını değerlendirmede önemli fırsat sunacaktır. Güçlü Türkiye'nin gücünü ortaya koyacak yetişmiş nitelikli bireylersiniz. 2023'te Türkiye'nin hedefi dünyanın en büyük ve güçlü 10 ülkesi arasında yer almaktır. Bu ülke bunu siz gençleriyle başaracak. Sizlerin nitelikli, birikimli, güvenli yetişmesini sağlamak ve eğitiminizi tamamlayınca ülkenin kalkınmasına ve kalkınma yarışına katkı koymanızı sağlamak olacaktır. 500 milyar dolar ihracat hedefini 1,5 trilyon dolarlık işlem hacmini ve kişi başı 25 bin dolar milli gelir elde etme yolu budur. İnanarak çalışmak ve başarmaktır

Konuşmaların ardından, Yıldız Entegre'ye 'Yılın En Çok İstihdam Sağlayan Kuruluşu', Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.'ye, 'Yılın En Çok Engelli İstihdam Eden Kuruluşu' ve ATS Teksil'e 'Yılın En Çok Kadın İstihdam Eden Kuruluşu' ödülleri verildi. Ayrıca Vali Güzeloğlu başarılı çalışmalarından dolayı, Müdür Kutlu'ya da bir ödül verdi. Töreninden ardından protokol stantları gezerek bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İş Arayanlar ve Firmalar Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement