İş Dünyasında Oyunun Kuralları Yeniden Şekilleniyor - Son Dakika
Güncel

İş Dünyasında Oyunun Kuralları Yeniden Şekilleniyor

SAP Analitik & İnovasyon Forum İstanbul, 1.800 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

19.03.2013 15:06

İş dünyasında oyunun kuralları SAP® Business Suite powered by SAP HANA® ile yeniden şekilleniyor!

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan SAP Analitik & İnovasyon Forum İstanbul, gerçek zamanlı analiz yapabilmesiyle iş dünyasında çığır açacak SAP® Business Suite powered by SAP HANA®'nın lansmanına da ev sahipliği yaptı. Açılış konuşmasını SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin'in yaptığı etkinlikte SAP, Türkiye'nin ve dünyanın en iyilerini ağırladı. SAP Türkiye'nin iş ortakları ve müşterilerinin katıldığı etkinlikte zirveye oynayan şirketler başarı öykülerini katılımcılarla paylaştı.

Bu yıl 6'ıncısı düzenlenen, Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan SAP Analitik ve İnovasyon Forum İstanbul, 1.800 katılımcıyı ağırladı. Etkinlik, SAP® Business Suite powered by SAP HANA® çözümünün lansmanına da ev sahipliği yaptı. Toplam 9 paralel salonda, 50'nin üzerinde sunuma yer verilen etkinlik "Oyun Devam Ediyor!" başlığıyla gerçekleşti. SAP® Business Suite powered by SAP HANA®' nın yanı sıra SAP'nin iş zekâsı, kurumsal performans yönetimi, e-dönüşüm, finansal ve kurumsal risk yönetimi, mobilite, veritabanı ve teknoloji alanlarında iş dünyasına değer katacak çözümleri masaya yatırıldı. Etkinliğin açılış töreninde Yapı Kredi Bankası, Filli Boya, Borusan Holding ,Yaşar Holding, Sofra Grubu ve Türkiye İş Bankası yenilikçi projeleri için ödüllendirildi.

SAP Analitik ve İnovasyon Forum İstanbul'da açılış konuşmasını yapan SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, "Büyük veri iş hayatını karşı konulmaz biçimde değiştirirken, rekabetin yoğun olduğu ekonomilerde ayakta kalmak için yenilikçi yaklaşımları benimsemek gerekiyor. İnovasyon ile sağlanan dönüşümü bir kurum kültürü haline getiren SAP, bir yandan mobilite ve iş zekası gibi alanlarda öncü çözümlerle yeni ufuklar açarken, diğer yandan da temel iş uygulamalarına getirdiği devrim niteliğindeki köklü değişimle şirketleri başarıya taşıyor," şeklinde konuştu. Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: "1.000'den fazla müşterimizin her birinin büyümesine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bugün, gerçek zamanlı işlemleri ve analitikleri tek bir bellek-içi platformda bir araya getirerek teknolojide inovasyon ve hızı yeniden tanımlayan, şirketlere gerçek zamanlı analiz fırsatını sunan SAP® Business Suite powered by SAP HANA®'yı pazara sunmanın heyecanı içindeyiz. Kurumları gerçek zamanlı iş süreçlerini keşfetmeye davet ediyoruz. SAP Business Suite powered by SAP HANA sayesinde kurumlar iş dünyasının öngörülmesi mümkün olmayan koşullarında anında ve proaktif olarak işlem, analiz ve tahmin yapabilme olanağına kavuşarak kurumsal kaynaklarını daha akıllı, hızlı ve basit bir şekilde yönetebilecekler."

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin'in açılış konuşmasına karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun doğaçlama olarak çizdiği karikatürler de renk kattı. SAP'nin iş dünyasına sunduğu yenilik ve avantajları mizahi bir dille yansıtan Yaşaroğlu'nun çizimlerini katılımcılar dev ekrandan canlı olarak izlediler.

SAP EMEA Bölgesi İnovasyon Çözümleri Başkanı Chano Fernandez şu noktalara değindi: "Günümüzde şirketlerin bünyesinde ve sosyal medya üzerinde oluşan çok yüksek miktarda veri bulunuyor. Bu verinin işlenmesi gerekiyor ama iş dünyasının kaybedecek zamanı yok. SAP® Business Suite powered by SAP HANA® ile bu büyük miktardaki veriyi en hızlı şekilde işleyip değerlendirmek mümkün oluyor. Çözümün sağladığı hız ve kullanılabilirlik gibi unsurlar kurumların iş süreçlerini bugüne dek hiç olmadığı kadar güçlendiriyor. İş süreçlerine uçtan uca değer katmak amacıyla tasarlanmış bu çığır açan inovasyon, şirketlerin iş yapış biçimlerini ve birbirleriyle etkileşimlerini temelden değiştirecek özelliklere sahip. SAP Business Suite powered by SAP HANA ile müşterilerimize işletmelerini sürekli olarak iyileştirme ve pazardaki her türlü değişikliğe gerçek zamanlı olarak yanıt verme olanağını sunuyoruz."

Dr. Uwe Grigoleit: "SAP, iş dünyasına sürücü koltuğunda 360 derece vizyon sağlıyor. SAP® Business Suite powered by SAP HANA® ile sürücü koltuğunda oturup tüm çevrenizi görebiliyorsunuz."

Suite on SAP HANA ve SAP HANA Uygulamaları İş Geliştirme Dünya Başkanı Dr. Uwe Grigoleit yaptığı konuşmada şu noktaların altını çizdi: "SAP® Business Suite powered by SAP HANA® sayesinde operasyonel ve işlemsel süreçler ilk kez birleşiyor ve oyunun kuralları değişiyor. Bir otomobilde gittiğinizi düşünün. Eskiden şirketinizin süreçlerini gözlemlemek demek, aracı kullanırken dikiz aynasından bakarak oradaki görüntüyü yorumlamaya benzerdi. SAP® Business Suite powered by SAP HANA® ile bu tamamen değişti. Artık sürücü koltuğunda oturuyor ve ön camdan bakıyorsunuz. Hatta önünüze nelerin çıkabileceğini tahmin ediyor, buna göre pozisyonunuzu ve hareketlerinizi ayarlayabiliyorsunuz. En basit ifadeyle SAP® Business Suite powered by SAP HANA® kurumlara eksiksiz bir vizyon ve görüş sağlıyor."

Teknolojinin duayenleri SAP® Business Suite powered by SAP HANA®'nın iş dünyasını nasıl değiştireceğini anlattı

SAP® Business Suite powered by SAP HANA® çözümünün lansmanı dolayısıyla gerçekleştirilen ve SAP Türkiye COO'su Uğur Candan'ın moderatörlüğü üstlendiği basın toplantısı teknolojinin duayen isimlerinin buluşmasına sahne oldu. SAP'nin iş ortakları HP ve İnnova'nın yanı sıra Türkiye'de SAP çözümlerini 1997 yılından bu yana kullanan Zorlu Holding ve SAP® Business Suite powered by SAP HANA®'nın EMEA bölgesindeki ilk müşterilerinden biri olan Sofra Grubu da neden SAP® Business Suite powered by SAP HANA®'nın kurumsal uygulamalar alanında heyecan verici bir dönüm noktası olduğunu ve sektörün iş yapış şeklinde nasıl bir dönüşüme yol açacağı konusunda düşüncelerini paylaştı.

Sofra Grubu CIO'su Alpar Öge: "Yılda 195 milyon öğün yemek üretiyoruz ve SAP Business Suite on HANA sayesinde 2.200 lokasyona ulaştıracağımız her bir sebzenin bile planlamasını anında yapabileceğiz."

Sofra Grubu CIO'su Alpar Öge, "70 şehirde, 2.200 lokasyonda, 18.000 çalışanımız ile yılda 195 milyon öğün yemek üretiyoruz. SAP Business Suite on HANA sayesinde 2.200 lokasyona ulaştıracağımız her bir sebzenin bile planlamasını anında yapabileceğiz. SAP Business Suite on HANA bu noktada tam da ihtiyacımız olan çözümü sundu bize. Tüm süreçlerimizi anlık olarak takip edip, en hızlı şekilde karar ve aksiyon almamızı sağladı," dedi. Sofra Grubu CIO'su Alpar Öge, Business Suite on HANA'nın Sofra için bir donanım projesinden çok, bir dönüşüm projesi olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "İşimizde gerçek zamanlı karar verme süreçlerimizi güçlendirmeyi ve hızlı, raporsal simülasyonlar ile sahada etkin yönetim sağlamayı hedefliyoruz. SAP teknolojisinin uzun vadede toplam satın alma maliyetlerimizi düşüreceğini, aynı zamanda da çalışan verimliliğini artıracağını öngörüyoruz."

Zorlu Holding CIO'su Hamza Cihan Sarı: "SAP HANA tüm gereksinimlerinize, hem de tam gereksinim duyduğunuz şekliyle ve anında yanıt üretiyor."

Zorlu Holding CIO'su Hamza Cihan Sarı, "Zorlu Holding olarak 60 yıllık geçmişi olan bir firmayız. Her zaman yenilikleri hayata geçiren bir kurum olarak SAP HANA'dan da ilk yararlanan firmalar arasında yer aldık. Günümüzde iş dünyasında oyun değişti. Bu oyunun bir ayağı teknik olanaklardır; diğer bir ayağı ise biz profesyonelleriz ve bizler oyunu oynarız.

Tabii bir de müşterilerimiz var. Müşterilerimizin taleplerine en hızlı yanıtı üretmek durumundayız. Veriyi hızlı ve en doğru şekilde işlemek, en basit ve en anlaşılır şekilde kullanmanın yolunun da SAP HANA olduğunu belirtmek gerekir. Kurum olarak ihtiyaçlarınız, gereksinimleriniz neyse, SAP HANA tüm bunlara eksiksiz yanıt veriyor. Adeta ocakbaşında otururken hangi yiyeceği istediğinizi söyleyerek hemen hazırlatmanız gibi... Şimdi SAP Business Suite on HANA ile ocakbaşı evimize geldi. SAP, tüm gereksinimlerinize, hem de tam gereksinim duyduğunuz şekliyle ve anında yanıt üretiyor," dedi. Zorlu Holding CIO'su Hamza Cihan Sarı sözlerini şöyle sürdürdü: "SAP, iş dünyasındaki belli başlı yönlendirici firmalardan biridir. Küreselleşen ve mobilize olan iç ve dış müşteri beklentileri, bunları tam anlamıyla 'anında' ve 'istenildiği kadar', yani 'on demand' karşılamamız yönündedir. Bu noktada hizmetlerimizin kalitesini artıracak, teknolojik bir sıçramaya ihtiyacımız vardı. SAP HANA üzerinden yürütülen çözümler tam zamanında imdadımıza yetişti. Zorlu Holding olarak bu sene dönüşüm yol haritamızı çizmeye başlamış bulunuyoruz."

HP Genel Müdürü Serdar Urçar: "Hızlı balığın yavaş balığı yediği bir dönemdeyiz."

HP Genel Müdürü Serdar Urçar, "Hızlı balığın yavaş balığı yediği bir dönemdeyiz. SAP HANA, yeni nesil bir teknoloji olduğu için optimize edilmiş bir mimariye sahip. Hem şirketleri daha hızlı ve akıllı hale getirerek gelirleri artırıyor, hem de giderleri azaltıyor. HP dünyada 20 yıldır SAP ile birlikte çalışmalar gerçekleştiriyor. Bellek-içi bilişim için açtığımız HP Mükemmelliyet Merkezinde de SAP HANA ile çalışıyoruz. Böylece kurumların SAP HANA teknolojisi ile yatırım getirisini artırması ve veritabanı sistemlerini hızlandırması için gelişmiş çözümler sunuyoruz. HP olarak SAP® Business Suite powered by SAP HANA®'yı desteklemek için SAP HANA üzerinde SAP ERP ve SAP CRM ile uyumlu hale getirilmiş bir geliştirme platformu olan, Project Kraken adlı bir girişim başlattık," dedi. SAP Business Suite powered by SAP HANA'nın öngörüleri gerçek zamanlı bir şekilde hayata geçirme imkanı sunduğunu vurgulayan HP Genel Müdürü Serdar Urçar şunları söyledi: "HP olarak bellek-içi bilgi işlemi destekliyoruz. Bellek-içi bilgi işleme geçişi çok büyük oranda basitleştiren ve hızlandıran geniş çözüm, servis ve destek seçenekleri sunuyoruz. Standart SAP platformundan SAP HANA'ya geçişi bir yolculuk olarak tanımlayabiliriz. HP, iş kritik sistemler üzerindeki çok uzun süreli tecrübesiyle bu yolculuk için doğru iş ortağıdır. Donanım, yazılım ve hizmet alanlarında SAP HANA çözümleri sunuyor, müşterilerimizin gerçek zamanlı iş platformuna geçişini kusursuz bir şekilde gerçekleştiriyoruz."

İnnova İcra Komitesi Üyesi Melda Göğüş: "SAP HANA ile 'büyük veriye hızlı çözüm' üretiyoruz."

İnnova İcra Komitesi Üyesi Melda Göğüş ise müşterilerinin iş ihtiyaçlarını teknolojiyle buluşturma noktasında kısa süre önce SAP ile stratejik iş ortaklığı anlaşması imzaladıklarını dile getirerek, "Bu işbirliği, bize Türkiye pazarında ve faaliyet gösterdiğimiz diğer pazarlarda daha geniş bir çözüm yelpazesiyle hareket etme imkanı sağlayacak. SAP'nin HANA ve diğer çözümlerine yönelik yatırımlarımızı hızla sürdüreceğiz. Veriye gerçek zamanlı ulaşmayı sağlayan SAP HANA teknolojisine yatırım yapan ilk şirketlerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. SAP HANA'nın sunduğu etkileyici hız sayesinde kurumlar, hızla artan veri yığınlarını yine aynı hızda bilgiye dönüştürebilecekler; bu da kurumlara hem yüksek verimlilik ve rekabet avantajı sağlayacak, hem de maliyetlerini düşürecek" şeklinde konuştu. İnnova İcra Komitesi Üyesi Melda Göğüş, "Bugün üzerinde konuştuğumuz değişim, SAP'yi bir ERP firması olmaktan çıkartarak uçtan uca hizmet sağlayan bir kuruma dönüştürüyor. IDC, 2015 yılında 3 milyar kişinin online olacağını belirtiyor. Bu noktada milyarlarca terabyte verinin üretilmesi ve analiz edilmesinden söz ediyoruz. Böylesine büyük bir veriyi işlemek için SAP HANA ideal ve lider bir çözüm. SAP HANA ile 'büyük veriye hızlı çözüm' sloganıyla müşterilerimizin yanındayız," dedi.

SAP HANA, kanser tedavisini kişiselleştiriyor

"Gerçek zamanlı işlemler" kavramını yeniden tanımlayan SAP HANA, sağlık alanında da pek çok gelişmenin önünü açacak. Avrupa'daki en büyük araştırma hastanelerinden biri olan, Berlin'deki Charite Üniversitesi Hastanesi, kansere yönelik araştırmalarında SAP HANA platformundan yararlanıyor. Hasta başına en az 5.000 adet veri göstergesinin oluştuğu araştırmalar kapsamında hangi hastanın hangi çalışmalar için uygun olduğuna karar verilirken kullanılacak kriterlerin çok dikkatli bir şekilde belirlenmesi gerekiyor. Charite Üniversite Hastanesi uzmanları, bunu tespit etmek için bugüne kadar tüm hasta kayıtlarını teker teker incelemek durumundan kalıyordu. SAP HANA'nın bellek içi teknolojisi sayesinde doktorlar ciddi miktarda zaman kazanıyor. Araştırmalarına en uygun verileri gerçek zamanlı bir şekilde bulabiliyor, böylece sonuca daha hızlı ulaşabiliyorlar. Gelecekte, SAP'nin bellek içi teknolojisiyle hastalara en uygun olan tedavinin bulunması mümkün olacak.

SAP, Türkiye'nin e-dönüşüm hedefine katkı sağlayacak

SAP, SAP® Business Suite powered by SAP HANA® ile Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamındaki e-dönüşüm hedefine de katkı sağlayacak. SAP Analitik ve İnovasyon Forum İstanbul'da SAP'nin Gelir İdaresi Başkanlığı'na yönelik e-Fatura dönüşümü ve e-Defter dönüşümü çözümleri hakkında da bilgilendirme yapıldı. SAP iş ortaklarından Yaşar Holding ve Hayat Holding'in bu çözümlerle ilgili başarı hikayelerini paylaştığı etkinlikte SAP yetkilileri e-Dönüşümle ilgili soruları cevapladı.

Oyuna SAP ile devam edenler kazanıyor

SAP Analitik ve İnovasyon Forum İstanbul'da SAP Türkiye müşterilerinden PepsiCo, Yapı Kredi Bankası, Türk Telekom, Akbank, Sütaş, Tofaş, Yaşar Astron, Aktaş, Yaşar Holding, Hayat Holding, T.Şişe ve Cam Fabrikaları ve Zorlu Holding başarı hikayelerini paylaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Dünyasında Oyunun Kuralları Yeniden Şekilleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement