IŞİD Ninova'da 2 Bin Yıllık Maşki Kapısı'nı Yok Etti - Son Dakika
Güncel

IŞİD Ninova'da 2 Bin Yıllık Maşki Kapısı'nı Yok Etti

IŞİD Ninova\'da 2 Bin Yıllık Maşki Kapısı\'nı Yok Etti

Eski Asur şehri Ninova'nın girişindeki 'Tanrı'nın Kapısı' olarak da bilinen 2 bin yıllık Maşki Kapısı IŞİD tarafından imha edildi.

13.04.2016 09:51  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü IŞİD, 2014'ten bu yana kontrol ettiği Musul yakınlarındaki Ninova'da 2 bin yıllık bir tarihi yapıyı daha yerle bir etti.

İNGİLİZ GAZETESİ BİLGİYİ DOĞRULADI

British Institute Irak Çalışmaları kurumundan bir kaynak, İngiliz Independent gazetesine, eski Asur şehri Ninova'nın girişindeki "Tanrı'nın Kapısı" olarak da bilinen Maşki Kapısı'nın yok edildiğini doğruladı.

ASKERİ EKİPMANLAR KULLANDILAR

Musul'daki aktivistler, Kürt yayın organı ARA News'e, radikal dinci militanların kapıyı imha etmek için askeri ekipmanlar kullandığını söylediler.

Maşki Kapısı'nın yok edilmesi, terör örgütü IŞİD'in ele geçirdiği topraklarda giriştiği kültürel katliamın son örneği.

PALMİRA'DA ESERLERİ YOK ETTİLER

IŞİD daha önce Musul Müzesi'nde binlerce yıllık heykelleri yıkmış, antik şehir Palmira'da da birçok eseri tamamen parçalamıştı.

Terör örgütü, Palmira'da Baalşamin Tapınağı'nı havaya uçurmuş ve görüntülerini sosyal medyadan yayınlamıştı.

"BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ"

British Museum'dan bir yetkili, Independent'a, Irak'tan gelen son haberleri takip ettiklerini belirterek, "Doğal olarak kültürel mirasın tahrip edilmesi ve vandallık eylemleri karşısında büyük üzüntü duyuyoruz. Olanakları şartlarımızı zorlayarak takip etmeyi sürdüreceğiz. Belirli bir bilgi olmadan, neyin yok edildiğine dair yorum yapmak mümkün değil" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel IŞİD Ninova'da 2 Bin Yıllık Maşki Kapısı'nı Yok Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • istanbul: şirk kapısını imha etmeleri iyi olmuş 2 1 Yanıtla
  • kelebek: bir selçukluya, osmanlıya bak birde bunlara bak. biz yapıcı, onlar yıkıcı oluş. biz abad etmişiz, onlar tarumar. abd askerlerinin yaptıkları talanıda unutmayın müzeler, saraylar nasıl talan edildi. 0 0 Yanıtla
  • tomasyan: SİRA GELDİĞİNDE BİZDE SAĞLAM BİNA BIRAKMAYACAZ KORKUN 0 0 Yanıtla
  • memet yaldiz.: eski ve yeni tanrilar dan kimler varsa butarihi eserleri yok efeler yokedenleri yer yüzünden yok eşinde bende onların varlığına inanıp dua etmiş olayım. 0 0 Yanıtla

Advertisement