İşitme Engelli Yazar 5'inci Kitabını Çıkardı - Son Dakika
Güncel

İşitme Engelli Yazar 5'inci Kitabını Çıkardı

İşitme Engelli Yazar 5\'inci Kitabını Çıkardı

Tokat'ta 12 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı ardından işitme engelli olan 49 yaşındaki Turan Yalçın, karşılaştığı zorluklara rağmen yaşama küsmeyerek 2 üniversite bitirdi ardından genç yaşta başladığı yazarlık sonrası şimdi 5'inci kitabını çıkardı.

18.02.2016 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta 12 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı ardından işitme engelli olan 49 yaşındaki Turan Yalçın, karşılaştığı zorluklara rağmen yaşama küsmeyerek 2 üniversite bitirdi ardından genç yaşta başladığı yazarlık sonrası şimdi 5'inci kitabını çıkardı.

Tokat'ın Pazar İlçesi'nde dünyaya gelen Turan Yalçın, ortaokul 2'nci sınıfta geçirdiği menenjit hastalığı sonrası uzun süre tedavi gördü. Yapılan tedavilere rağmen Turan Yalçın, 1 yıl sonra işitme engelli oldu. Aynı ilçede lise eğitimini sürdüren Turan Yalçın, karşılaştığı zorlukların ardından 2 yıl üst üste sınıfta kaldı. Ancak daha sonra derslerine yoğunlaşıp önce İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültesi'ni ardından Gaziosmanpaşa Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü'nü tamamladı. Ailesinde tek üniversite mezunu olan Yalçın, il kütüphanesinde memur olarak iş hayatına başladı. Genç yaşta yerel gazetelerde şiir yazan Turan Yalçın 2006 yılında ilk kitabı olan 'Sessiz Dünyadan Esintiler'i çıkardı. Yaşamının büyük bölümünü kütüphanede kitap okuyarak geçiren Turan Yalçın, daha önce kentte görev yapan Vali Recep Yazıcıoğlu'ndan etkilenerek 'Recep Yazıcıoğlu'nun Liderlik Sırları' adlı kitabını çıkardı. Azmi sayesinde Turan Yalçın 5'inci kitabı olan 'Engelleri Aşanlar' adlı kitabını ise geçtiğimiz aylarda çıkardı.

"AİLEM BİLE ÜNİVERSİTEYİ KAZANMAMA İNANMADI"

Ortaokulda geçirdiği menenjit hastalığı sonrası işitme engelli olduğunu belirten Turan Yalçın, buna rağmen yaşama küsmediğini belirtti. Kendisini okumaya verdiğini ifade eden Yalçın, "Bu sefer başarısızlıklar başarı haline dönüştü. Sülalemde hiç üniversite mezunu yokken İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünü kazandım. Bunun tek sebebi de çok kitap okumamdı. Ailem bile inanmadı, kazanmama. Herkes okuldan atılacağımı zannederken ben azmimle daha başarılı oldum. İktisat fakültesini bitirdikten sonra bu sefer Gaziosmanpaşa Üniversitesi Elektrik bölümünü tamamladım" dedi.

"ÇOK KİTAP OKUDUM"

Hastalığın kendisinin yazma yeteneğini dışarıya çıkardığını söyleyen Yalçın, şöyle konuştu:

"Durmadan yazı yazmaya başladım. Hatta ortaokulda ilen Recep Yazıcıoğlu Tokat'ta valiydi. Türkiye'nin 'En genç valisi' olarak ben de en genç yazar olarak yazılar yazıyordum 17 yaşında. Aradan seneler sonra Recep Yazıcıoğlu'nun bize verdiği destekleri kitap haline dönüştürdüm. Daha sonra ben yerel gazetelerde yazılar yazdım. Ardından bu yazıları 'engelleri aşanlar' kitabında topladım. Bu kitap çok ilgi çekti. Engelli yakınları bu kitabı okuyarak oldukça duygulandılar. Bu kitapları yazarken hiç zorlanmadım. Bu kitabımız Türkiye'nin her noktasında satılıyor. Kimse bizim işitme engelli olduğumuza inanamıyorlar. Bunun tek bir sebebi var çok kitap okumak. Şunu çok iyi biliyorum ki insanın başarılı olabilmesi için karşısındakini ikna etme etmesi, güzel hatip olması çok önemli."

Sıkıntılı dönemlerini kitap okuyarak atlattığını belirten Turan Yalçın, kendisiyle barışık olduğu için başarılı dile getirdi. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşitme Engelli Yazar 5'inci Kitabını Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement