İslam'ın Güzel Çehresini Terörle Kötülemeye Çalışıyorlar" - Son Dakika
Yerel

İslam'ın Güzel Çehresini Terörle Kötülemeye Çalışıyorlar"

İslam\'ın Güzel Çehresini Terörle Kötülemeye Çalışıyorlar"

Dünya Kur'an ı Kerim Ezberleme Teşkilatı Genel Sekreteri Basfar: "İslam dünyasında yaşanan olaylar çok büyük fitneler sonunda ortaya çıktı"

05.08.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADEM YILMAZ/ KAAN BOZDOĞAN - Dünya Kur'an-ı Kerim Ezberleme Teşkilatı Genel Sekreteri Abdullah Bin Ali Basfar, İslam dünyasında yaşanan olayların çok büyük fitneler sonunda ortaya çıktığını söyledi.

Basfar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam topraklarındaki mevcut sorunu "büyük imtihan" olarak değerlendirdi.

Yaşanan olumsuzlukların her Müslümanı endişelendirdiğini belirten Bafsar, "Allah bununla iyiyi ve kötüyü ayırt ediyor. Mümin, mümine yardım ederse sevap alır, etmeyenlere de ceza ve bela gelir. Ceza işin ehemmiyetine göredir. Peygamber efendimiz bu günleri, ahir zamandan bahsetmiştir. İslam dünyasında yaşanan olaylar çok büyük fitneler sonunda ortaya çıktı" dedi.

Bafsar, başta Filistin ve Suriye olmak üzere İslam ülkelerindeki olayların Müslümanları etkilediğini dile getirdi.

Müslümanın kardeşine zarar veremeyeceğini ifade eden Bafsar, şunları kaydetti:

"İslam dünyası, Filistin ve Suriye'deki kardeşlerimize destek veriyor. Bazıları ise Filistin konusunda İsrail tarafında yer aldı, İslam karşıtlarının yanında durdu. Allah bununla onları ortaya çıkardı. İslam aleminde çok sayıda siyonist var, Allah onların gerçek yüzlerini de ortaya çıkardı."

Bafsar, alimlerin, İslam dünyasındaki fitneyi iyi açıklaması gerektiğine dikkati çekti.

İslam adına insan öldürenin "katil" olduğunu aktaran Bafsar, "İslam'ın güzel çehresini terörle, öldürmeyle kötülemeye çalışıyorlar. Bunlar eşkıya ve yeryüzünün fitnecileridir" ifadelerini kullandı.

Alimlerin, bunların (IŞİD) "harici" olduğunu beyan etmesi gerektiğine dikkati çeken Bafsar, şunları kaydetti:

"Peygamberimiz de bu konuda uyarmıştı. Peygamberimiz onlara baskı yapılmasını emretmişti. İslam devletlerinin ve alimlerin, bu insanların zararlarını beyan etmeleri ve anlatmaları gerekir. İslam'ın öldürmeyle alakasının olmadığı ifade edilmeli. Eğer biz görevimizi yaparsak bu işler kendiliğinden ortadan kalkar. Eğer sesimizi çıkarmazsak öldürmeler 'İslam'ın bir parçasıymış' gibi algılanır. İslam'da olmayanlar İslam'da varmış gibi algılanır. Bunların arkasında Batı dünyası var ve bu fitneleri çıkartıp onları destekliyorlar. Bunlar üzerinden İslam dinini kötülemek istiyorlar fakat başaramayacaklar." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İslam'ın Güzel Çehresini Terörle Kötülemeye Çalışıyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement