Islp'den Tutuklu Avukat Muharrem Erbey İçin AB'ye Çağrı - Son Dakika
Güncel

Islp'den Tutuklu Avukat Muharrem Erbey İçin AB'ye Çağrı

Islp\'den Tutuklu Avukat Muharrem Erbey İçin AB\'ye Çağrı

Merkezi New York'ta bulunan Uluslararası Kıdemli Avukatlar Projesi (ISPL), Avrupa Komisyonu İnsan Hakları'ndan Sorumlu Komisyon üyesi Nils Muiznieks'e, İHD Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütürken tutuklanan Avukat Muharrem Erbey'in davasına...

21.08.2013 16:55

Merkezi New York'ta bulunan Uluslararası Kıdemli Avukatlar Projesi (ISPL), Avrupa Komisyonu İnsan Hakları'ndan Sorumlu Komisyon üyesi Nils Muiznieks'e, İHD Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütürken tutuklanan Avukat Muharrem Erbey'in davasına müdahil olma çağrısı yaptı.

Uluslararası Kıdemli Avukatlar Projesi (ISLP), Avrupa Konseyi'nin İnsan Haklarından Sorumlu komisyon üyesi Nils Muznieks'e, 2009 yılından bu yana KCK davasından tutuklu bulunan İnsan Hakları Derneği Genel Başkan yardımcısı Avukat Muharrem Erbey'in davasına müdahil olması yönünde çağrıda bulundu.

ISLP tarafından Muznieks'e gönderilen çağrı metninde, Türkiye'nin muğlak ve fazlasıyla geniş kapsamlı terörle mücadele yasalarını kullanarak, yalnızca insan hakları ihlallerinin mağdurlarına hukuki hizmet verdikleri için avukatları cezalandırdığından endişe duyulduğu belirtildi. Avukat Muharrem Erbey'in insan hakları avukatı ve savunucusu olarak yaptığı iş nedeniyle tutuklandığından endişeli olduklarını belirten ISLP İcra Direktörü Garth Meintjes, "Kendisine yöneltilen suçlamalar uluslararası hukuk prensiplerine aykırıdır. Avukat Erbey, Diyarbakır D Tipi Hapishanesi'nde 3 yılı aşkın bir süredir tutukludur. Kendisine yöneltilen suçlamalar arasında Birleşmiş Milletler'de, İngiltere, Belçika ve İsveç Parlamentoları'nda, 'insan hakları ve diğer konularda Kürt topluluğunun karşılaştığı sorunları anlatan konuşmalar yapmak ve mağdurlara, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru konusunda tavsiyelerde bulunmak' yer almaktadır. Erbey'in süren tutukluluğu, Avrupa Birliği'ne katılmanın temel şartlarından biri olan, Türkiye'nin temel insan haklarına olan saygısına bağlılığı tartışılır kılmaktadır. Avukat Erbey davasının adaletsizliğinin duyurulması, yakın zamanda demokrasi yanlısı göstericiler adına açıklama yapmak isteyen 50'den fazla avukatın Türk Hükümeti tarafından tutuklandığı gözönüne alındığında şu noktada son derece önemli olmaktadır; Bu tür tacizler avukatların, ihtilafları yasal yollarla çözme becerilerini tehlikeye atmaktadır. Bu nedenlerle ISPL, Avrupa Komisyonu üyesini bu davaya müdahil olmaya şiddetli bir biçimde çağırmaktadır" dedi.

2000 yılında kurulan ve merkezi New York'ta bulunan ISLP, insan haklarının adil, sürdürülebilir ekonomik gelişmenin ve hukuk devletinin geliştirilmesi için deneyimli avukatlara dünya çapında karşılıksız hizmet sunuyor. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Islp'den Tutuklu Avukat Muharrem Erbey İçin AB'ye Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement