İsrail'in Filistinlilere Yönelik Gözaltıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Filistinlilere Yönelik Gözaltıları

Doğu Kudüs'te İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen Filistinli göstericiler ile İsrail polisi arasında çıkan olaylarda 11 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

19.09.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Kudüs'te İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen Filistinli göstericiler ile İsrail polisi arasında çıkan olaylarda 11 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Doğu Kudüs'ün Cebel el-Mekber semtinde 8, Şafat Mülteci Kampı, Vadi el-Cevz ve Vadi et-Tur'da ise birer Filistinli gözaltına alındı" denildi.

Doğu Kudüs'ün çeşitli mahalleleri gece geç saatlere kadar Filistinli göstericiler ile İsrail polisi  arasında yaşanan arbedelere sahne oldu.

Mescid-i Aksa'ya yönelik son günlerde artan ihlallerin ardından İsrail, dün 40 yaş altı Müslümanların Aksa'ya girişini yasakladığını açıklamıştı. İsrail yönetimi, tansiyonun son günlerde yükseldiği şehre  yüzlerce asker ve polis takviyesi yapmıştı.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin buraya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail askerleri salı sabahı da postallarıyla Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerin ardından gerilimin yükseldiği Kudüs'te İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede yaşanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Filistinlilere Yönelik Gözaltıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement