İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarının Protesto Edilmesi

"Abdülhamid Han Torunları Platformu" üyesi bir grup, Karaköy'deki tarihi bir binaya Filistin bayrağı ve Osmanlı tuğrası asarak, İsrail'in saldırılarını protesto etti.

31.07.2014 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Abdülhamid Han Torunları Platformu" üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını Beyoğlu'nda protesto etti.

Karaköy Tünel önünde toplanan platform üyeleri, Kemeraltı Caddesi'ndeki tarihi bir binaya kadar yürüdü.

Binaya, Filistin bayrağı ve Osmanlı tuğrası asan gruptakiler, "Abdülhamid'in torunları bir gün Mescid-i Aksa'da namaz kılacak" yazılı pankart açarak, "Katil İsrail, Filistin'den defol" ve " Hamas'a selam, direnişe devam" sloganları attı.

İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan gruptakiler, tekbir getirerek, İsrail bayrağı yaktı.

Grup adına açıklama yapan Ömer Faruk Teke, İsrail'in yaptığı bombardımanlarda çoğu çocuk ve kadından oluşan binin üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiğini, binlercesinin de yaralandığını belirtti.

Savaşa taraf olmayan bebeklerin dahi İsrail tarafından katledildiğini söyleyen Teke, önünde bulundukları binanın, Osmanlı'nın parçalanmasında önemli rol oynadığını öne sürdü.

Osmanlı'nın 600 yıl önce, İspanya'da katliamdan kurtardığı Yahudilerin yıllar sonra yine Akdeniz'de Osmanlı'ya ihanet ettiğini söyleyen Teke, Osmanlı'da tarih boyunca en rahat yaşayan, okullarını açan, ticaretini yapan Yahudilerin, belli bir güce ulaştıklarında Osmanlı'yı içeriden vurduklarını savundu.

Teke, Gazze'deki katliamlara sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak, İsrail'e destek olan vakıf yönetici ve üyelerinin tespit edilmesini, mal varlıklarına el konulmasını ve gerekli cezaya çarptırılmasını istediklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dua eden gruptakiler, ellerindeki Filistin bayrakları ile pankart ve dövizleri binanın önüne bırakarak buradan ayrıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement