İslami Vakıflar İdaresi, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki Tüm Kapıları Açacağını Duyurdu - Son Dakika
Güncel

İslami Vakıflar İdaresi, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki Tüm Kapıları Açacağını Duyurdu

İsrail'in Mescid-i Aksa'da yaptığı katliamdan sonra Ürdün'deki İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarının açılacağını ve "yaş kısıtlaması olmaksızın" Aksa'ya girilebileceğini açıkladı.

28.07.2017 20:32  Güncelleme: 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mescid-i Aksa'nın kapısında başlattığı metal arama dedektörü uygulamasından vazgeçen İsrail hükümeti, buna rağmen cuma namazında 50 yaş altı Müslümanların mescide girişine yasak getirmişti.

Ürdün yönetime bağlı İslami Vakıflar İdaresi, yaşanan bu olaylardan sonra Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarının açılacağını ve Aksa'ya "yaş kısıtlaması olmaksızın" girilebileceğini açıkladı.

İSRAİL POLİSİ TÜM KAPILARI AÇACAK

Ürdün yönetimine bağlı İslami Vakıflar İdaresi Basın sözcüsü Firas Dibs yaptığı yazılı açıklamada, İsrail polisinin Aksa'nın Hutta da dahil tüm kapılarını açacağını, Müslümanların herhangi bir yaş kısıtlaması olmaksızın Aksa'ya girebileceğini belirtti.

ESKİ ŞEHİR BÖLGESİNE KONTROL NOKTASI KURULMUŞTU

Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin çevresine daha önce kontrol noktaları kuran İsrail polisi, 50 yaşın altındaki Müslüman erkeklerin mescide girişine izin vermemişti.

İslami Vakıflar İdaresi, İsrail\'in Mescid-i Aksa\'daki Tüm Kapıları Açacağını Duyurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslami Vakıflar İdaresi, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki Tüm Kapıları Açacağını Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement