İsrail'in Umudu Hierro - Son Dakika
Spor

İsrail'in Umudu Hierro

İsrail\'in Umudu Hierro

İsrail Futbol Federasyonu, İspanyol çalıştırıcı Fernando Hierro'yu İsrail futbolunda devrim yapması için göreve getirmek istiyor.

28.01.2016 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPORCOPE DIŞ HABERLER - İsrail Futbol Federasyonu, İspanyol çalıştırıcı Fernando Hierro'yu İsrail futbolunda devrim yapması için göreve getirmek istiyor. Bu operasyonun sponsoru ise İsrail Spor Bakanlığı olacak.

İsrail gazetesi Yediot Aharonot'un haberine göre Bakanlık ve Federasyon, Real Madrid'in ve İspanya Milli Takımı'nın eski kaptanı Fernando Hierro ile iletişime geçti. İsrail, Hierro'dan ülke futbolu için baş danışman olmasını ve en üst düzey yetkiyle göreve başlamasını istiyor. Bir dönem Real Madrid'de yardımcı antrenörlük de yapan Hierro, görevi kabul etmesi halinde İsrail takımlarının turnuvalarda ilerlemesi için bir program hazırlayacak.

Avrupa'da kötü gidişe dur diyecek

Futbolda müthiş bir başarı elde eden İspanyol modelini İsrail'de de başlatmak isteyen federasyon, bu devrimi Hierro ile gerçekleştirmek istiyor. İsrail Futbol Federasyonu, Hierro'nun getireceği planlama ışığında ülke takımlarının Avrupa kupalarındaki kötü gidişini durduracaklarına inanıyor.

İsrail Spor ve Kültür Bakanı Miri Regev, dünya çapında bir futbol figürünün İsrail futbolundaki değişimi gerçekleştirecek güce sahip olacağını ve Hierro'da karar kılındığını açıkladı.

Eski Celtalı Revivo da devrede

Bir dönem İspanya'da Celta Vigo forması giyen, Fenerbahçe ve Galatasaray formalarını giymiş Haim Revivo, İsrail Federasyonu'nu görüşmelerde temsil etmek için İspanya'ya gitti. Haim Revivo'nun, Fernando Hierro isminin belirlenmesinde etkili olduğu kamuoyuyla paylaşılırken, İspanyol futbol adamının da İsrail'e gelmeye sıcak baktığı, ekonomik konularda da anlaşma sağlanırsa görevin başına geçeceği  öğrenildi.

Görev süresi 4-6 ay

Fernando Hierro'nun bu görevi 4 ile 6 ay arasında bir süre alacak, 1970'den bu yana hiçbir uluslararası turnuvaya katılamayan İsrail'i en yakın zamanda bu seviyeye taşımak için gereken tüm yetkiye sahip olacak.

İspanyol futbol adamı, en son Real Madrid'de Carlo Ancelotti'nin yardımcılığını yapmıştı.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor İsrail'in Umudu Hierro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement