İsrailli eski polis yetkilileri: "Asibi'nin öldürülme anının görüntülerinin olmaması olası değil" - Son Dakika
Güncel

İsrailli eski polis yetkilileri: "Asibi'nin öldürülme anının görüntülerinin olmaması olası değil"

İsrailli eski polis yetkilileri: "Asibi\'nin öldürülme anının görüntülerinin olmaması olası değil"

İsrailli eski üst düzey polis yetkilileri işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinli Muhammed el-Asibi'nin (26) İsrail polisi kurşunuyla öldürülmesine dair herhangi bir görüntü kaydının bulunmamasının "pek olası görünmediğini" söyledi.

01.04.2023 18:43  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrailli eski üst düzey polis yetkilileri işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinli Muhammed el-Asibi'nin (26) İsrail polisi kurşunuyla öldürülmesine dair herhangi bir görüntü kaydının bulunmamasının "pek olası görünmediğini" söyledi.

Times of İsrael adlı internet sitesinin haberine göre, eski Kudüs Polis Şefi Yair Itzhaki'nin katıldığı bir etkinlikte, Asibi'nin öldürülmesine dair herhangi bir görüntü kaydının bulunmamasının pek olası olmadığını söylediği kaydedildi.

İsrail'de yayın yapan Ynet haber sitesine konuşan ismi açıklanmayan eski bir üst düzey polis amirinin ise, "(Olayın yaşandığı) Mekan, kameralarla dolup taşıyor, bu yüzden bir sistem arızası olmadıkça, ateş edilme anının kaydedilmemesine inanmak zor." dediği bildirildi.

İsrail vatandaşı Filistinli Milletvekili Mansur Abbas da, "Güvenlik kameralarında görüntü olmadığına inanmıyorum. Gerçeklerin üzerini örtme ve gizleme çabası var." dedi.

İsrail Meclisi'ndeki Birleşik Arap Listesi milletvekili Ayda Tuma Süleyman ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Görgü tanıklarına göre bu soğukkanlı bir cinayetti. Polis yalan söylüyor ve iftira atıyor." ifadelerini kullandı.

İsrail polisi: Olay kameralara yansımadı

İsrail polisi de Twitter'dan yaptığı açıklamada, Asibi'nin polis memuruna saldırı girişiminde bulunduğunu iddia etti.

"Terörist" olarak nitelenen Asibi'nin, "polisin silahını ele geçirdiği ve polislere doğru iki el ateş ettiği" kaydedilen açıklamada, hayati tehlike içinde olan polislerin söz konusu kişiyi etkisiz hale getirdiği aktarıldı.

Bölgedeki tüm güvenlik kameralarının kontrol edildiği vurgulanan açıklamada olayın kamera kayıtlarına yansımadığı öne sürüldü.

Asibi'nin ailesi görüntülerin yayınlanmasını istiyor

Mescid-i Aksa'da öldürülen Filistinli genç doktorun ailesi yaptığı açıklamada, İsrail'in öne sürdüğü "maktülün, polisin belinden silahını almaya çalıştığına dair" iddiaları yalanladı.

Asibi'nin ailesi, evlatlarının soğukkanlılıkla öldürüldüğünü ve Asibi'nin, polisin silahını almaya çalıştığı yönündeki iddialar doğru ise güvenlik kameralarının görüntülerinin yayımlanmasını istedi.

Ne olmuştu?

İsrail güçleri, gece saatlerinde Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'ya açılan Silsile Kapısı'nda bir Filistinliyi kimlik kontrolü yapan polislerden birinin silahını alma girişiminde bulunduğu iddiasıyla öldürmüştü.

İsrail polisi, öldürülen kişinin Necef Çölü bölgesindeki Hura beldesinden 26 yaşındaki bir Filistinli olduğunu bildirmişti.

Olayın ardından Mescid-i Aksa'nın girişlerinden Kattanin Kapısı'ndaki Filistinlilere saldıran İsrail güçleri, Filistinlileri copla darbederek buradaki kahvehaneye ait malzemelere zarar vermişti.

Mescid-i Aksa'yı bir süre giriş ve çıkışlara kapatan İsrail güçleri daha sonra Aksa'nın kapılarını tekrar açmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrailli eski polis yetkilileri: 'Asibi'nin öldürülme anının görüntülerinin olmaması olası değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement