İstanbul'da 50 Bin Korsan Kitap Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 50 Bin Korsan Kitap Ele Geçirildi

İstanbul\'da 50 Bin Korsan Kitap Ele Geçirildi

Korsan kitapların piyasa değerinin 1 milyon lirayı bulduğu bildirildi

30.07.2013 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pendik'teki bir depoda, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 50 bin korsan kitap ele geçirildi.

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Birlik ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir haftadır devam eden çalışması sonunda son yılların en büyük operasyonlarından biri gerçekleştirildi.

Pendik'teki bir depoya bugün düzenlenen baskında, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 50 bin korsan kitap ele geçirildi. Operasyonda, depoyu kiraladığı ve en popüler kitapların da aralarında bulunduğu korsan kitapları piyasaya sürdüğü iddia edilen Ü.Y (50) gözaltına alındı.

Yapılan incelemede, Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna", Dan Brown'ın "Cehennem", Nazan Bekiroğlu'nun "Nar Ağacı" ve Jeff Kinney'in "Saftirik Greg'in Günlüğü" serisi gibi kitaplardan çok sayıda basıldığı görüldü.

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu, operasyon sonrasında yaptığı açıklamada, piyasa değeri 1 milyon lirayı bulan korsan kitapların, yayın piyasasındaki suç ekonomisinin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

Bir haftadır süren operasyonlarda ele geçirilen matbaa makineleriyle birlikte 2 milyon liralık emek hırsızlığının engellendiğini belirten Kaşıtoğlu, operasyonların süreceğini bildirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 50 Bin Korsan Kitap Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement