İstanbul Tabip Odası: Hastaların çoğu koronavirüsü evde geçiriyor ama farkında değil - Son Dakika
Sağlık

İstanbul Tabip Odası: Hastaların çoğu koronavirüsü evde geçiriyor ama farkında değil

Dünya Çin'den yayılan koronavirüs korkusuyla diken üstündeyken İstanbul Tabip Odası'ndan gelen açıklama yüreklere su serpti. İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip "Hastaların çoğu bu virüsü evde geçiriyor ve biz farkında değiliz" dedi.

27.02.2020 17:01  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip koronavirüsle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Saip "Bu hastalık hep kötü seyretmiyor. Hastaların çoğu bu virüsü evde geçiriyor ve biz farkında değiliz" diye konuştu.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs Türkiye'nin komşuları; İran, Irak, Gürcistan ve Yunanistan'da görüldü. İran'da koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 22'ye yükselirken Türkiye de kara sınırlarındaki tedbirleri artırdı, İran'dan Türkiye'ye olan uçuşları durdurdu.

"ÖLÜM ORANI YÜZDE 2-3"

Komşularda görülen vakalardan sonra Türkiye diken üstündeyken İstanbul Tabip Odası'ndan tansiyonu düşürecek bir açıklama geldi. Koronavirüsle ilgili basın toplantısı düzenleyen kuruluş hastalığın virüse yakalananların yüzde 15'inde ağır seyrettiğini söyledi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip'in açıklamaları şu şekilde: "Paniğe kapılmamalıyız. Bu hastalık hep kötü seyretmiyor. Hastaların çoğu bu virüsü evde geçiriyor ve biz farkında değiliz. Şimdiye kadarki gözlemlere göre Covid-19, hastalananların yüzde 85'inde hafif, yüzde 15'inde ağır seyrediyor; ağır seyredenlerin de yüzde 5-7 kadarı yoğun bakım ihtiyacı gerektiriyor ve yüzde2-3'lük, bir ölüm oranı görünüyor. Bizlerin en çok dikkat etmesi gereken konu ise el temizliğidir. İnsanlarla çok yakın temasta bulunmamak ve hasta olan insanlarla aynı ortamlarda bulunmamaya dikkat edilmelidir."

İstanbul Tabip Odası: Hastaların çoğu koronavirüsü evde geçiriyor ama farkında değil

Son Dakika Sağlık İstanbul Tabip Odası: Hastaların çoğu koronavirüsü evde geçiriyor ama farkında değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • yalan medya: malesef vürüs türkiyeye gelmiş halkın korkusundan açıklayamıyorlar. 31 62 Yanıtla 12: virüs türkiyeye gelse şuraya yazıyorum zil takıp oynarsın.abi düşman içerdede var malesef. 59 11 --: siz varya devlet düşmanısınız virüs türkiyeye gelmedi diye eleştıremıyorsunuz ya çıldırıyorsunuz 42 6 SON OSMANLI: NE BOŞ ADAMSIN YAHU GELSE NE OLUR GELMESE NE OLUR ÇÖZÜMMÜ VAR KARDEŞİM ORTALIĞI KARIŞTIRICAĞINA KANDİL BUGÜN KALK Bİ DUA ET 24 4
  • Idris: Allahin izniyle teker geçecek çünkü bu müler bu devlet hep mazlumun yanında oldu mili gelirimiz hep zekatı verildi biz bile farkına varmadan hep allah için koştuk allah cc bu hayırları boş cevirmez 18 35 Yanıtla
  • Abdest alın: Abdest alın temiz kalın hem bu dünyada hem öbür dünyada 46 3 Yanıtla
  • Sero: Koyamet alamati geç bile kalındı kul hakkı desen diplerde adalet desen a sı yok allah beter etsin 7 40 Yanıtla
  • Tr: Köye mi kaçım napim 37 2 Yanıtla İlhan : ben öle yapıcam ancak cocuklar okula ğidiyorr 0 0 Bi dost: HAHAHAHA 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement