İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Kocaeli, Bartın, Karabük, Bolu ve Zonguldak'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

12.03.2016 16:26

Kocaeli, Bartın, Karabük, Bolu ve Zonguldak'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki programa, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Güzeloğlu yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı mücadelesine bizzat katıldığını belirterek, "Cephelerde bu imanı, bu aşkı anlatan bir mücadeleyi sergilemiş, kimi zaman camilerde, kimi zaman cephelerde ama milletin tam içinde yer almıştır. Bugün bizler özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşımızı coşkuyla, gururla söylerken, şüphesiz Akif'i anarken o günü İstiklal Marşı'nın yazıldığı yaşanmışlıkları, bize verilen mesajları çok iyi anlamak ve bu çerçevede geleceğimizi hep birlikte sağlıklı kurmak ve gerçekleştirmek zorundayız" ifadesini kullandı.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik de Ersoy'un hayatını anlattı.

Konuşmaların ardından İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, lise öğrencileri ve öğretmenler tarafından hazırlanan oratoryonun seslendirilmesiyle sona erdi.

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları teşkilatı da Yürüyüş Yolu'ndan Fevziye Camisi'ne kadar yürüyerek İstiklal Marşı'nı okudu. İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada, çevredeki kafe ve banklarda oturan vatandaşların da ayağa kalkarak gruba eşlik ettiği görüldü.

Basın açıklamasının ardından Fevziye Camisi'nde şehitler ve Mehmet Akif Ersoy için mevlit okutuldu, hurma dağıtıldı.

Bartın

Bartın'da Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Kocael, Kültür Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, genç nesillerin iyi yetişmesi, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve milli şuuru ayakta tutabilmenin önemli olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un bitmeyen savaşlar, yokluk içinde var olma mücadelesinde yazmış olduğu İstiklal Marşı'nın, ülke ulusal birliğini güçlendiren ve ulusal duyguları coşturan büyük bir değer olduğunu ifade eden Kocael, "İstiklal Marşımız, yurt sevgimizi, paylaştığımız ortak değerlerimizi, ortak ülkümüzü anlatan dizeleriyle Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının en önemli simgelerindendir. Büyük şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, dünyadaki en haklı, en kutsal savaşlardan birini, sömürgeciliğe karşı verilmiş ilk kurtuluş savaşını, ulusal haykırışı, direnişi, heyecanı anlatan eşsiz bir yapıttır" diye konuştu.

Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere protokol tarafından ödüllerinin verildiği törene Vali Yardımcıları Mesut Gençtürk ile Murat Karasu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Alay Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Karabük

Kaabük'te valilik tarafından 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Hasan Bal, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı programda öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu, Ersoy hakkında slayt gösterileri yapıldı ve eserlerinden örnekler sunularak konuşmalar gerçekleştirildi.

Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği "İstiklal Marşı'nın kabulü" isimli tiyatro, "İstiklal Marşı" oratoryosu ve zeybek gösterisiyle devam eden program, il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Bolu

Bolu Valiliği önünde toplanan öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar, Bolu Belediyesi bandosu eşliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önüne kadar saygı yürüyüşü yaptı.

Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Garnizon Komutan Vekili İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Vekili İhsan Ağcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Gençer, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Bolu Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Önal'ın konuşmasıyla devam etti.

Programda, İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışması'nda birinci olan Canip Baysal İlköğretim Okulu öğrencisi Çağan Caba, İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konularında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Etkinlikler, Bolu Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan '"Türk'ün İstiklal Destanı" adlı oratoryoyla sona erdi.

Zonguldak

Zonguldak'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışması düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatıldı.

Daha sonra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrencilere başarı sertifikası ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement