İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

Adıyaman'ın Gölbaşı ve Besni ilçelerinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

12.03.2018 14:51

Adıyaman'ın Gölbaşı ve Besni ilçelerinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un onur ve cesaretiyle, hiç bitmeyen umutlarıyla milli marşı kaleme aldığını belirterek, İstiklal Marşı'nın insanların kalbine ve ruhuna nakşettiğini ifade etti.

Öğrenciler, şiir okudu, oratoryo gösterisi sundu.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programa Kaymakam Can Aksoy, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bekir Gaznevi, daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Besni

Besni ilçesinde Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı etkinlikler gerçekleştirildi.

Okulun spor salonundaki kutlamalar, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul müdürü Ali Haydar Tutuş, vatan toprağının bedelinin canla ve kanla ödendiğini ifade etti.

Öğrenciler, oratoryo gösterisi sundu.

Aynı okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından geliri Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışlanmak üzere kermes düzenlendi.

Programa İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni Askerlik Şubesi Başkanı Hakan Yonarkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ile daire amirleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement