İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

MUĞLA/ Muğla ve Burdur'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

12.03.2018 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA/ Muğla ve Burdur'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muğla Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Vali Esengül Civelek tarafından, Milli Mücadele, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmada, resim dalında Özel Yönelt İlkokulu öğrencisi Suat Kerem Canyılmaz, şiir dalında Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu öğrencisi İdal Toz, kompozisyon dalında Özel Yönelt Anadolu Lisesi öğrencisi Selin Kış birinci oldu.

Program, Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Ya İstiklal ya Ölüm" adlı oratoryo gösterisinin ardından sona erdi.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve kurum müdürleri de katıldı.

- Burdur

Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonundaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam eden etkinlikte, Burdur Güzel Sanatlar Lisesi ve Burdur Spor Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "İstiklal Marşı" oratoryosu sahnelendi.

Gün dolayısıyla kent genelinde düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edildiği etkinlikte, şiir kategorisinde birinci olan öğrenci şiirini okudu.

Etkinliğin sonunda Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve beraberindekiler Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince hazırlana resim sergisi ile Burdur PTT Başmüdürlüğü tarafından oluşturulan Mehmet Akif Ersoy ve Milli Mücadele pul sergisini gezdi.

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement