İsveç Dışişleri Bakanı Bildt'den Suriye Rejimine "Açlığı Silah Olarak Kullanıyor" Suçlaması - Son Dakika
Güncel

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt'den Suriye Rejimine "Açlığı Silah Olarak Kullanıyor" Suçlaması

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt\'den Suriye Rejimine "Açlığı Silah Olarak Kullanıyor" Suçlaması

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Suriye rejimini "açlığı silah olarak kullanmakla" suçladı.

18.11.2013 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Suriye rejimini "açlığı silah olarak kullanmakla" suçladı.

Bildt, AB dışişleri bakanları toplantısına girerken basına yaptığı açıklamada, AB'nin, Suriye'de gittikçe daha tehlikeli bir hal alan iç savaşta açlığı silah olarak kullanan rejime, insani yardımlara izin vermesi için daha fazla baskı uygulaması gerektiğini vurguladı.

Carl Bildt, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de insani yardımları güvence altına alacak bir karar alamamasını "skandal" olarak nitelendirdi.

Belçika, kimyasal silahların imhasına evsahipliği yapmayacak

Belçika Savunma Bakanı Pieter de Crem, Suriye'deki kimyasal silahların Belçika'da imha edilmesine karşı olduğunu açıkladı.

Flaman VRT radyosuna konuşan de Crem, "(Kimyasal silahların imhasına) katkıya hazırız fakat bunu evimizde (Belçika'da) yapmaya olumlu bakmıyorum" dedi.

De Crem, Suriye'de kimyasal silahların etkisiz hale getirilmesine katkıya hazır olduklarını fakat bunun Suriye yakınlarında gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

ABD'nin, Suriye'de bin tondan fazla kimyasal silahın imhasına evsahipliği yapmaları için Arnavutluk, Belçika ve Fransa'ya ricada bulunduğu iddia edilmişti. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsveç Dışişleri Bakanı Bildt'den Suriye Rejimine 'Açlığı Silah Olarak Kullanıyor' Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement