PKK'ya Yakınlığıyla Bilinen Kulüp Dalkurd, Atatürk Paylaşımı Yapan Kalecisini Adeta Linç Etti - Son Dakika
Spor

PKK'ya Yakınlığıyla Bilinen Kulüp Dalkurd, Atatürk Paylaşımı Yapan Kalecisini Adeta Linç Etti

İsveç'te mücadele eden ve PKK'ya yakınlığıyla bilinen Dalkurd'da futbolcular, Atatürk paylaşımı yapan kalecisi Abdulaziz Demircan'a hakaret etti. Demircan, baskılara dayanamayarak kulüpten ayrıldı.

27.06.2018 11:10  Güncelleme: 12:06

İsveç'te Süper Lig ekiplerinden Dalkurd'un Türk kalecisi Abdulaziz Demircan, sosyal medya hesabından 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan paylaşımından dolayı takım arkadaşlarının hakaretine uğradığını belirterek, yaşanan olaylar nedeniyle kulüple anlaşarak sözleşmesini iptal ettiklerini bildirdi.

Demircan, "Uppsala Nya Tidning" gazetesine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ta Uppsala'dan Norköping'teki maça giderken Instagram hesabından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak için Türk bayraklı Atatürk fotoğrafı paylaştığını, paylaşımından sonra da maçta yedek bırakıldığını ve takım arkadaşlarının hakaretine uğradığını anlattı.

Demircan, "Resmi paylaştığım için başkanımız, seyirci tarafından saldırıya uğrayacağım endişesiyle teknik direktörümüze beni yedeğe bırakması gerektiğini söylemiş. O da beni yedeğe bıraktı. Maç sonrası birçok futbolcu benimle kavga etti. Sonra da konuşmayı kestiler." ifadesini kullandı.

 <a class='keyword-sd' href='/pkk/' title='PKK'>PKK</a>'ya Yakınlığıyla Bilinen Kulüp Dalkurd, Atatürk Paylaşımı Yapan Kalecisini Adeta Linç Etti

"ÜLKEMLE GURUR DUYUYORUM, KULÜP YALAN SÖYLÜYOR"

Tepkileri önlemek için Dalkurd'un resmi kanallarından "Demircan'ın Instagram hesabının saldırıya uğradığı ve o resmin korsanlar tarafından yerleştirildiği" yönünde açıklama yaptığını belirten Demircan, bu açıklamanın gerçek olmadığını kaydetti.

Demircan, sosyal medya hesabımdan istediğini paylaşabileceğini vurgulayarak, "O resmi de ben paylaştım. Geçen sene Atiker Konyaspor'dan Dalkurd'a transfer olmuştum. Benim Türkiye pasaportum var. Ülkemle gurur duyuyorum. 'Türkler ve Kürtler' diye bir problemim yok." değerlendirmesinde bulundu.

PKK'ya Yakınlığıyla Bilinen Kulüp Dalkurd, Atatürk Paylaşımı Yapan Kalecisini Adeta Linç Etti

"KULÜPLE ANLAŞTIM, SÖZLEŞMEMİ İPTAL ETTİM"

Olaydan sonra antrenman ve maçlarda kendisine güvenlik garantisi verilmediğini de belirten Demircan, yaşanan olaylar nedeniyle kulüple anlaşarak sözleşmesini iptal ettiklerini bildirdi.

İsveç Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu da 2 maçta seyircisi terör örgütü PKK'nın bayrağı açtığı için Dalkurd takımına geçen ay 25 bin kron (yaklaşık 12,5 bin lira) para cezası vermişti.

PKK\'ya Yakınlığıyla Bilinen Kulüp Dalkurd, Atatürk Paylaşımı Yapan Kalecisini Adeta Linç Etti
Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor PKK'ya Yakınlığıyla Bilinen Kulüp Dalkurd, Atatürk Paylaşımı Yapan Kalecisini Adeta Linç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • MELTEM YILMAZ: süpersin DALKURD 13 57 Yanıtla
  • kenan: burada yorum yazan arkadaşlar gerçekten Atatürk ü seviyor mu? seçim sonuçları ile pek uyuşmuyor 16 26 Yanıtla
  • Gerçek andresmo: Helal olsun kaleciye. Umarım süper ligde bi takıma transfer olur 33 6 Yanıtla
  • bjk: Çık gel aslan Türkiyede kulüp bulursun 30 4 Yanıtla
  • Adanasporlu: Bravo kardeşim Allah yolunu açık etsin Bu avrupadan elbet bir gün hesap sorulacak 32 2 Yanıtla
  • Dalkurd: Bu kaleci beş para etmez sezona çok kötü bir başlangıç yaptılar olayı yine siyaset bağlayıp bir rant peşine düşmüşler 9 20 Yanıtla
    Beş er şaşar: Sen bi para etmesin beş yüksek 6 5
  • Adanasporlu: aşağılık avrupa 27 1 Yanıtla
  • Gurbet: Yalan haber, yazılanlara inanmayın. 16 11 Yanıtla
  • Mersinli: Sonra niye irkcisiniz diyorlar. 14 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement