İsveçli Yamaç Paraşütçüsü Kayalıklara Düştü - Son Dakika
Yerel

İsveçli Yamaç Paraşütçüsü Kayalıklara Düştü

Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayıp yaklaşık 200 metreden kayalıklara düşen ve yaralanan İsveçli paraşütçü, askeri helikopterle kurtarıldı

28.10.2013 16:18

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayan İsveçli turist, yaklaşık 200 metreden kayalıklara düşerek ağır yaralandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İsveç'ten Ölüdeniz'e tatile gelen 51 yaşındaki Ronald Tröhler, yamaç paraşütüyle single (tekli) atlayış yapmak için Babadağ'ın bin 900 metrelik pistine çıktı.

Uçuş için hazırlıklarını tamamlayan Tröhler, atlayışını gerçekleştirdi. Atlayıştan kısa süre sonra paraşütü kapanan paraşütçü, yaklaşık 200 metreden kayalıklara düştü.

Pistteki diğer paraşüt pilotlarının fark ettiği Tröhler için Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ve Türk Hava Kurumu yetkililerinden yardım istendi. Arazinin sarp ve kayalık olmasından dolayı olay yerine güçlükle oluşan ekipler, sağ bacağı, beli ve göğüs kafesinde kırık bulunan paraşütçüye ilk müdahaleyi yaptı.

Askeri helikopterle kurtarıldı

Arazinin sarp olmasından dolayı yaya olarak bulunduğu yerden çıkarılamayan paraşütçünün helikopterle kurtarılması için Dalaman Hava Meydan Komutanlığına haber verildi. Kaza yerinin koordinatlarını alan askeri helikopterdekiler, keşif uçuşunun ardından yaralı paraşütçünün bulunduğu yeri tespit etti.

Halatla aşağı inen 2 askeri personelin yardımıyla sedyeye bağlanan Tröhler, helikoptere alınarak Fethiye Devlet Hastanesine götürüldü.

Türk Hava Kurumu yetkilisi Sedat Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 13.00 sıralarında Babadağ'ın bin 900 metrelik pistinden atlayış yapan paraşütçünün kalkıştan sonra düştüğünü söyledi.

Kayalıklara düştüğü için ağır yaralanan paraşütçüye ilk müdahaleyi UMKE ekiplerinin yaptığını anlatan Demir, "Arazinin sarp ve kayalık olmasından dolayı yaralı paraşütçüyü helikopterle kurtarmak için Dalaman Hava Meydan Komutanlığından yardım istedik. Askeri helikopterle kurtarılan yaralı hastaneye sevk edildi" dedi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsveçli Yamaç Paraşütçüsü Kayalıklara Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement