İtfaiye'den Üniversite Öğrencilerine Eğitim - Son Dakika
Güncel

İtfaiye'den Üniversite Öğrencilerine Eğitim

İtfaiye\'den Üniversite Öğrencilerine Eğitim

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bilinç düzeylerinin arttırılması için teorik ve pratik eğitim bilgileri veriyor.

03.01.2012 11:33

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangınla mücadele konusunda vatandaşların yanı sıra kurum ve kuruluşların ilgili birimlerine bilinç düzeylerinin arttırılması için teorik ve pratik eğitim bilgileri veriyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, eğitim programları kapsamında Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencilerine "Arama-Kurtarma" eğitimi verdi.

İtfaiye Daire Başkanlığı Konferans salonunda düzenlenen ve İtfaiye Eğitim Amiri Mustafa Koldar tarafından verilen eğitimin ilk bölümünde öğrencilere; "Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik" gereği resmi ve özel binalarda alınacak yangın önlemleri ve acil durum ekiplerinin yangın esnasında yapması gerekenler anlatıldı.

Eğitimin ikinci bölümünde ise yangın, deprem, trafik kazaları ve doğal afetlerde arama-kurtarma eğitimi ve olay yerlerinde karşılaşılan durumlar ve bu durumlarda yapılması gerekenler uygulamalı olarak verildi.

Uygulamalı eğitimde, öğrencilerle ayrıca gaz maskelerinin kullanımı ve dumanlı ortamlarda canlı kurtarma tatbikatı da yapıldı.

Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencileri, temel arama-kurtarma konusunda derste öğrendikleri teorik bilgileri uygulamanın ve arama-kurtarma gibi sıfır hatanın gerektiği önemli bir süreç hakkında uygulamalı eğitim aldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İtfaiye'den Üniversite Öğrencilerine Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement