İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 42. Yılını Kutluyor - Son Dakika
Güncel

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 42. Yılını Kutluyor

İstanbul Teknik Üniversitesi, 4 Mart günü saat 18.00'de İTÜ Mustafa Kemal Amfisi Maçka Kampüsü'nde düzenleyeceği geceyle Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın 42. yılını kutlayacak.

04.03.2017 09:46

İstanbul'da 1975 yılında kurulan ve ilk Türk Müziği Konservatuarı olma unvanına sahip İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK), 42. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. İTÜ TMDK, bir yandan müziğin evrensel dilini kültürel mirasımızla birleştirerek müzisyen, akademisyen, ses ve halk oyunları eğitmenleri yetiştiriyor; öte yandan notaların enstrümanlarla can bulan büyülü dünyasını sanatseverlere ulaştırıyor.

Usta isimler sahne alacak

"Kökten Çınara Yarım Asra Doğru…" başlığı altında gerçekleştirilecek etkinlikler, 4 Mart 2017 Cumartesi günü saat 18.00'de İTÜ Mustafa Kemal Amfisi Maçka Kampüsü'nde başlayacak. Geleneksel pilav ikramının ardından Celal Bakar, Çiğdem Elmas, Elif Buse Doğan, Ezgi Köker, Gediz Çoroğlu, Gülcan Kaya Aral, Gülşah Çubukçuoğlu Sönmez, Özgür Akdemir, Suat Güney sahne alacak. Gece, yönetmenliğini Prof. Dr. Cihangir Terzi'nin üstlendiği program sunuculuğunu Gülcan Kaya Aral'ın yapacağı Türk Halk Oyunları gösterisiyle devam edecek.

Onur Konuğu Ali Naili Erdem

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın etkinliğine bu yıl 'onur konuğu' olarak konservatuarın kuruluş aşamasında çok önemli roller üstlenen ve okulun 28 Mayıs 1975'te Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak kurulması için ilk resmi teşebbüste bulunan MEB önceki Bakanlardan Ali Naili Erdem katılacak.

Prof. Dr. Mehmet Karaca: "Bilginin değeri yaratıcılık ve sanatla artıyor"

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, sanatın önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi:
"Günümüzde dünya vatandaşı olmak sadece teknik bilgiye sahip olmakla değil, ilerlemenin her alanındaki gelişmelere hakim olmakla mümkün olabiliyor. Bilginin değeri ve kullanılabilirliği, yaratıcılıkla ve insan ruhuna dokunan sanat dallarıyla harmanlanabildiği ölçüde artıyor. Çok yönlü insanlar yetiştirmeyi kendine ilke edinen üniversitemiz de bu yanını konservatuarımızla tamamlıyor. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 42 yıldır bu önemli rolü üstleniyor. İTÜ TMDK'nın daha uzun yıllar bu görevi başarıyla sürdüreceğine inanıyor, konservatuarımızın yeni yaşını kutluyorum."

Nice 42 yaşlara!

İTÜ TMDK Müdürü Prof. Adnan Koç, 42. yıl ile ilgili şunları söyledi:
"1975 yılında Türkiye'de kurulan ilk Türk Müziği Konservatuarı olan okulumuz, bu yıl 42. Yıl heyecanını yaşıyor. Kırkıncı yaşımızda Konservatuar tarihinde ilk kez kendi öz kaynaklarımız ile hazırlayarak halka arz ettiğimiz 'Pür Nida - Türk Halk Müziği', 'Meşk-i Sefa ve Aşkname Türk Müziği' albümleri ile başlayan yayın atağı 42. Yılımızda yeni yayınlarla tüm hızıyla devam edecektir. Görevde bulunduğumuz süre içinde bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca başta olmak üzere; bizlere sesiyle, sazıyla, emekleriyle özverili biçimde katkı sağlayan öğrenci, öğretim elemanı, mezun ve misafir sanatçılarımıza yürekten teşekkür ederim. Büyük başarılarla nice 42 yıllara!"

7 bölümden oluşuyor

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, İstanbul Teknik Üniversitesi çatısı altında, 'Çalgı, Ses Eğitimi, Kompozisyon, Türk Halk Oyunları, Müzik Teknolojileri, Müzikoloji ve Müzik Teorisi" bölümleri ile Avrupa- Bologna eğitim planlarına tam entegrasyon sağlayarak hem lisans hem de lisansüstü seviyede yüksek standartlarda eğitim veriyor. Aynı zamanda ortaokul, lise, lisans, lisansüstü yapılanması ve gerek üstat öğretim elemanı gerekse müzik gündemine yön veren sanatçılar yetiştiren bir kurum olmasıyla da tanınıyor. Türkiye'nin ilk müzik kütüphanesi de İTÜ TMDK bünyesinde bulunduruyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 42. Yılını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement