İzmir Büyükşehir, Gezi Davasından Feragat Etti - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir, Gezi Davasından Feragat Etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Gezi Parkı eylemleri sırasında meydana gelen zararlar nedeniyle 18 yaşından küçük 25 çocuk hakkında açılan kamu davasında, belediye otobüsüne zarar verilmesinden dolayı şikayetçi olduğu yönündeki beyanı değiştirdi.

25.04.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Gezi Parkı eylemleri sırasında meydana gelen zararlar nedeniyle 18 yaşından küçük 25 çocuk hakkında açılan kamu davasında, belediye otobüsüne zarar verilmesinden dolayı şikayetçi olduğu yönündeki beyanı değiştirdi. ESHOT, şikayetçi olmadığını ve kamu davasına katılmaktan feragat ettiğini İzmir 15'inci Çocuk Mahkemesi'ne bildirdi.

İzmir 15'inci Çocuk Mahkemesi'nde başlayan davada 24 Nisan'daki oturumda banka şubelerine zarar verilen iki banka yönetimi mahkemeye şikayetçi olmadıklarını belirtti. ESHOT Genel Müdürlüğü avukatı ise belediye otobüsüne verilen zarar nedeniyle şikayetçi olduklarını ve davaya katılmak istediklerini beyan etti. Aynı davada Turkuaz Medya Grubu da bölge gazetesinin camlarının kırılması nedeniyle şikayetçi olduğunu mahkemeye bildirdi.

Davaya katılan gönüllü avukat Süleyman Karadağ, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kişisel hesabında, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi, gezi eylemcisi çocuklardan şikayetçi oldu. Yazık' şeklindeki yorumunu yazdı. Karadağ'ın bu sözleri yazılı ve görsel medyada haber oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ise kendi twitter hesabından, 'Gezi direnişine katılan çocuklardan davacı olduğumuz yolundaki haberler kesinlikle doğru değildir' diye mesaj attı.

ESHOT DAVADAN FERAGAT DİLEKÇESİ VERDİ

ESHOT'un avukatları 25 Nisan sabahı ise mahkemeye verdiği dilekçe ile araçlara gelen zararın idareye ödendiğini, ESHOT'un zararı olmadığını belirtti. Avukatlar dilekçeleriyle suça sürüklenen çocuklar hakkında şikayetten vazgeçtiklerini ve açılan kamu davasından feragat ettiklerini Mahkeme'ye bildirdi.

KARADAĞ: CHP'NİN ÇAĞRISIYLA GÖNÜLLÜ AVUKAT OLDUM

Kendisi de CHP'li olan avukat Süleyman Karadağ, ESHOT'un dilekçesini de sosyal paylaşım sitesinde yayınladı. Karadağ, bu dilekçenin kendisinin doğru söylediğinin ispatı olduğunu belirterek, "Çocuklara üzüldüğüm için şikayetin yapıldığını paylaşmıştım. Basına yansıyacağını tahmin edemedim. Aziz Başkan, şikayet etmediklerini açıklayınca zor duruma, yalancı duruma düştüm. Şikayet geri alınınca, doğruyu yazdığım ortaya çıktı" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir, Gezi Davasından Feragat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement