İzmir'de CHP'den 19 Mayıs İçin Alternatif Kutlama - Son Dakika
Güncel

İzmir'de CHP'den 19 Mayıs İçin Alternatif Kutlama

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafnıdan düzenlenen kutlamada partililer, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümünde Konak'ta toplanarak marşlar ve sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'na...

19.05.2019 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafnıdan düzenlenen kutlamada partililer, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümünde Konak'ta toplanarak marşlar ve sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda İstiklal Marşı okunduğu sırada trafikte seyir halinde olan sürücülerin araçlarını durdurarak, İstiklal Marşı'nın bitmesini beklemesi dikkat çekti. CHP İzmir İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yılında Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüdü. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'li bazı milletvekilleri ile CHP'li bazı belediye başkanları, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim İş Sendikası, Tüm Yerel-Sen üyeleri ve çok sayıda dernek ile vatandaş katıldı. Grup, yürüyüş esnasında 'Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye' sloganları attı. Vatandaşlardan kimisi üzerinde Atatürk'ün imzasının bulunduğu bandaları başına taktı, kimiyse Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı tişörtler giydi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunduğu esnada, trafikte seyir halinde olan araç sürücüleri otomobillerini durdurarak İstiklal Marşı'nın bitmesini bekledi. Program esnasında tören alanında mendil satan bir çocuğun, meydandaki gelişmeleri merakla izlemesi dikkat çekti.

'ATATÜRK'ÜN HUZURUNDAYIZ'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milli mücadelenin başladığı dönmede yaşanan zorluklara değindi. 19 Mayıs 1919 yılının özgür ve bağımsız bir cumhuriyet kurulması için ilk adımın atıldığı tarih olduğunu söyleyen Deniz Yücel, Mustafa Kemal'in milli mücadeleyi başlatmasının, Cumhuriyetin kuruluşu ile sonuçlanacak büyük yürüyüşün ilk adımının atıldığı gündeyiz. 19 Mayıs'ın 100'üncü yılında, 'Benim doğum günüm 19 Mayıs' diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurundayız. Bu topraklarda atılan hiç bir adım, 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a attığı o ilk adım kadar değerli olmadı diye konuştu. Emperyalizme karşı tam bağımsızlığın, saraya karşı ulusal egemenliğin o ilk adımla başladığını söyleyen Yücel, O ilk adımın öncesinde Mustafa Kemal Atatürk çok iyi biliyordu ki tam bağımsızlık ve yeni bir Cumhuriyet kurmanın dışında hiç bir kurtuluş planı söz konusu olamazdı diye konuştu.

'GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ'

Atatürk'ün, yokluk, yoksulluk ve umutsuzluk içinde başlatılan bu mücadele, gücünü davasının haklılığından alığını kaydeden Deniz Yücel, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinden de sık sık alıntılar yaptı. Yücel, gençlere seslenerek şunları söyledi

Biliyorum şartlar zor. Üzerinizdeki sorumluluk büyük ve ağır. Bildiğim başka bir şey daha var ki, o da bizim gencimizin yolu, atasının yoludur. O yoldan dönmeksizin, her türlü baskıya, zor şartlara, iftiralara ve tuzaklara karşı duracak irade, inanç ve muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. Bugün, 19 Mayıs'ın 100'üncü yılında, yine en büyük güvencemiz, cumhuriyetin ışığıyla aydınlanmış, kendisini eğitmiş, biat nedir bilmeyen, demokrasiye inanan gençlerimizdir. Gençlerimize güveniyor, cumhuriyetimizin onların elinde yükseleceğine inanıyoruz. Bugün aslında bizlerin de doğum günüdür. Çünkü 19 Mayıs'ta atılan o ilk adım, özgürlüğümüzü kazandıran ateşin, yobazlık ve cahillikle savaşan ışığın, hainlerden ve kendi saltanatları uğruna millete sırtını dönenlerden kurtuluşun günüdür.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları İl Başkanı Ozan Uyan, konuşma yaptı. Uyan, Atatürk'ün Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini, çünkü ülkede devrimler gerçekleştirilirken o devrimlerin peşinden gençlerin gittiğini söyledi. Program, konuşmaların ardından son buldu.

İzmir\'de CHP\'den 19 Mayıs İçin Alternatif Kutlama
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de CHP'den 19 Mayıs İçin Alternatif Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement