İzmir'de Gözaltına Alınan 14 Kişi Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Gözaltına Alınan 14 Kişi Serbest Bırakıldı

İzmirde, Alsancak Semti'nde çadır kurup Suriye'deki iç savaşta öldürüldüğü belirtilen Almanya vatandaşı Ivana Hoffmann'ı anma gerekçesiyle etkinlik düzenlerken gözaltına alınan 11 kişiden 10'u ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

11.03.2015 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmirde, Alsancak Semti'nde çadır kurup Suriye'deki iç savaşta öldürüldüğü belirtilen Almanya vatandaşı Ivana Hoffmann'ı anma gerekçesiyle etkinlik düzenlerken gözaltına alınan 11 kişiden 10'u ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Diğer 1 kişinin ise başka bir suçtan arandığı öğrenildi.

Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde dün toplanan bir grup, Suriye'deki iç savaşta öldürüldüğünü belirttikleri Almanya vatandaşı Ivana Hoffmann'ı anmak için çadır kurup, çevredeki binaların duvarlarına kadının posterini astı. Önlem alan polis, etkinliğin izinsiz olduğunu bildirip, gruptan dağılmalarını istedi. Ancak grup dağılmayı kabul etmedi. Bunun üzerine polis 11 kişiyi gözaltına aldı. Ardından da çadır ve duvardaki afiş ve posteri söktü. Polis merkezine götürülen 11 kişiden 10'unun ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı, diğer kişinin ise başka bir suçtan hakkında arama kararı bulunduğu için işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde toplanıp ağaç dikme etkinliği düzenleyen bir grup öğrenci arasında bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi de yine işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Gözaltına Alınan 14 Kişi Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement